Obavijesti

News

Komentari 1

U sukobima ubijen muškarac, Abas zatražio članstvo u UN-u

U sukobima ubijen muškarac, Abas zatražio članstvo u UN-u
14

Pitanje Palestine glavna je tema ovogodišnje Opće skupštine UN-a. Vijeće sigurnosti o primanju Palestine u UN trebalo bi početi raspravljati idućeg tjedna

VIDEO

Izraelske snage sigurnosti u petak su ubile jednog Palestinca tijekom sukoba na Zapadnoj obali, javlja Reuters. Gradonačelnik sela Kursa u kojem su se sukobili Palestinci i Izraelci rekao je kako je ubijeni muškarac u ranim 30-im godinama. 

Nekoliko desetaka mlađih Palestinaca je na kontrolnoj točki koja vodi od Zapadne obale u Jeruzalem kamenjem i bocama gađalo izraelske snage sigurnosti, piše CNN.  U incidentu nije bilo ozlijeđenih. 

Policija je također izvijestila da su uhitili nekoliko mladih Palestinaca koji su bacali kamenje i palili gume u istočnom Jeruzalemu. 

Abas u New Yorku  predao zahtjev za članstvo

Predsjednik Palestine i službeno je predao zahtjev za punim članstvom te bliskoistočne zemlje u UN-u, piše New York Times. Pri ulasku u dvoranu predsjednika Mahmuda Abasa dočekao je veliki aplauz koji mu je uputila većina delegacija. Zahtjev je predao glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

- Ne vjerujem da bi itko s imalo savjesti odbio naš zahtjev za punopravnim članstvom - rekao je Abas. Istaknuo je kako kako traže realizaciju nacionalnih prava svih Palestinaca. 

Pitanje Palestine glavna je tema ovogodišnje Opće skupštine UN-a. Vijeće sigurnosti o primanju Palestine u UN trebalo bi početi raspravljati idućeg tjedna. Odluka bi mogla biti poznata tek za više od mjesec dana. Analitičari vjeruju da će šest od 15 članica vjerojatno dati svoj glas za članstvo Palestine, a vjeruju i da će SAD vjerojatno biti protiv. Stavovi ostalih članica Vijeća, BiH, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Portugala, Kolumbije, Gabona i Nigerije nisu poznati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa