Obavijesti

News

Komentari 4

Mladi Riječanin oborio rekord u Houdinijevom bijegu iz sanduka

Mladi Riječanin oborio rekord u Houdinijevom bijegu iz sanduka
17

Radi se o disciplini koja se već 100 godina smatra prestižem u mađioničarskom svijetu, a mladi Riječanin u petak je prikazao najbolju izvedbu ove točke, tj. nabrži bijeg iz sanduka

VIDEO

Za Adreja Škendela, jednog od najvećih europskih iluzionista, ovaj petak 13. nije bio nesretan već, dapače, uz dugogodišnje iskustvo i znanje donio mu je sreću u obaranju svjestkog rekorda u brzini Houdinijevog bijega, kojeg je izveo u noći iluzije i magije održanoj u Domu kulture u Čavlima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Riječki Houdini: Mađioničar Andrej Škedelj napada svjetski rekord u brzini Houdinijevog bijega Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata on Friday, 13 April 2018

Radi se o disciplini koja se već 100 godina smatra prestižem u mađioničarskom svijetu, a mladi Riječanin u petak je prikazao najbolju izvedbu ove točke, tj. nabrži bijeg iz sanduka do sada izveden u svijetu. Naime, dok je Houdiniju za ovaj pothvat trebalo nešto manje od pet minuta, zavezanom lancima Škedelju je za izvlačenje iz zabarikadiranog kovčega trebalo trebalo tek 0,75 sekundi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U mađioničarstvo i svijet iluzije Andrej Škedelj (34) zaljubio se još kao dječak od 7 godina dok je prvi profesionalni mađioničarski nastup imao već s 13 godina. Do danas je iza njega nekoliko tisuća nastupa za djecu i odrasle.

- Moja ljubav prema mađioničarstvu dogodila se kad sam vidio prvi trik, još kao klinac. Svidio mi se taj osjećaj koji sam doživio kad nisam mogao shvatiti i dokučiti kako netko može napraviti nešto čudno, nemoguće. Nakon toga zacrtao sam si da moram i sam to svladati. Počeo sam skupljati čarolije, a kada sam u drugima vidio taj isti osjećaj, to mi je preraslo u profesiju - otkrio je talentirani "riječki Houdini", kako zovu Škedela.

Jedan od najpoznatijih iluzionista i mađioničara, koji u mađioničarstvo uvodi koncept tematskih iluzija i sofisticiranih manipulacija i čija su posebnost velike i opasne iluzije, široj javnosti postao je poznat kada se na visini od 30 metara, obješen o goreći konop, uspio osloboditi iz luđačke košulje. Svoj put kroz opasne iluzije nastavio je bijegom iz vodenog tanka te "Ruskim ruletom" u kojemu je izbjegao nalete jurećeg vozila. Za istaknuti je i njegovo kontroverzno predviđanje 2014. godine  u kojemu je sedam dana ranije predvidio i zapisao loto brojeve koji su bili izvučeni u 36. kolu lota 7/39.

Uz hit točke Houdinijevog bijega iz blindiranog sanduka, Impaled iluzije i Interlude iluzije, što ih je proslavio sam David Copperfield, Škedel je sa svojim ansamblom u petak izveo još i prolaženje kroz tijelo, razna stvaranja, nestanke, levitacije te mnoge klasične, ali i moderne točke što ih je naša publika mogla do sada vidjeti samo u emisijama Dinama, Crissa Angela i sl. 

U razgovoru  doznajemo kako je mađioničarstvo po novitetima i broju interesenata trenutačno najbrže rastuća umjetnost tako da zahtijeva od izvođača stalnu edukaciju i praćenje trendova.

- Ljudi me često pitaju o opasnosti ovih predstava, neki su ih čak nazvali i samoubilačkim točkama. Postoje točke koje su izuzetno opasne iz niza razloga, graniče s ekstremnim sportovima, fizičke ozljede su učestale, neki iluzionisti kroz povijest su i ginuli, primjerice u vodenom tanku ili oslobađanjima na visinama, ali sve za zabavu. Jednostavno kada želite svoj posao raditi na vrhunskoj razini, ništa nije teško, naprotiv zadovoljstvo je pokušati teške stvari, a naravno da pomaže što moj tim i ja izuzetno volimo i uživamo u točkama koje radimo – zaključuje Škedel dodajući kako u Hrvatskoj nažalost ima jako malo dobrih mađioničara, ali oni koji to jesu, ističe, bez problema mogu konkurirati bilo kojoj svjetskoj sceni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21