Obavijesti

News

Komentari 4

Mladi slovenski zastupnik kolegama rekao da su svinje

Mladi slovenski zastupnik kolegama rekao da su svinje
1

Oni zastupnici koji su glasovali za mjere kojima će godišnje zbog manje porezne stope oni s niskim plaćama i samohrane majke zbog manjih dodataka izgubiti 200 eura godišnje obične su svinje - napisao je Kordiš

VIDEO

Slovenski parlamentarac Miha Kordiš odbio se ispričati kolegema iz vladajućih stranaka koje je na Facebooku nazvao "svinjama".

Regirao je odmah nakon što su dali glasove za promjenu porezne ljestvice, što će po njegovu mišljenju i stajalištu stranke pogoditi one s nižim prihodima.

- Oni zastupnici koji su glasovali za mjere kojima će godišnje zbog manje porezne stope sami dobiti 700 eura godišnje više, dok će oni s niskim plaćama i samohrane majke godišnje zbog manjih dodataka izgubiti 200 eura obične su svinje - napisao je Kordiš na Facebooku odmah nakon glasovanja.

Dodao je da su vladajući kroz promjenu razreda za oporezivanje dohotka za sebe i druge s visokim plaćama dobili porezne olakšice, a siromašni "prazan tanjur".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kordiš je zastupnik Ljevice (L), stranke koja formalno nije u vladi, ali joj osigurava parlamentarnu većinu kao priključeni član. 

Njeni odnosi sa strankama vladajuće koalicije premijera Marjana Šareca zadnjih su se tjedana pokvarili, nakon što su stranke u vladi optužili za neosjetljivu socijalnu politiku, pa najavljuju da će zato idućeg mjeseca glasovati protiv predloženog proračuna za iduće dvije godine.

Zamoljen da komentira svoj burni odaziv na glasovanje i neodmjerene riječi i žali li zbog učinjenog, Kordiš, jedan od mlađih članova parlamenta, kazao je da je reagirao u bijesu, ali da bi se zapravo morali ispričati oni koji su glasovali onako kako jesu.

- Neprimjereno je da se oduzima onima koji nemaju ništa i daje privilegiranima- rekao je Kordiš. 

Tvrdi kako zapis na Facebooku ne namjerava povući, odnosno izbrisati.

U njegovoj stranci, koja je također u cjelini glasovala protiv promjena porezne ljestvice i koja tvrdi kako izmjene poreza na dohodak u proračunu stvaraju "rupu" od 135 milijuna eura, u neku su ruku solidarni sa svojim članom iako priznaju da nekad reagira previše emocionalno i da mu znaju "popustiti kočnice" - prenose slovenski mediji.

Grlić Radman: Slovenija će nas podržati za ulazak u Schengen
Grlić Radman: Slovenija će nas podržati za ulazak u Schengen


 
U Ljevici su posebno ljuti na metaforu koju je pritom na konferenciji za novinare upotrijebio premijer.

Šarec je članove te stranke i njene kritike vladajućih usporedio s onima koji stalnim ulaženjem u "kuhinju" stvaraju "propuh" i ometaju one koji su uz štednjak.

- Ako se prže krafne, onda svatko zna da kuhinja mora biti topla i zatvorena, inače krafne ne uspiju - rekao je ironizirajući kritike koje drži populističkim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!