Obavijesti

News

Komentari 36

'Mladi Vladimir Putin bio je u bandi i lovio je štakore po kući'

'Mladi Vladimir Putin bio je u bandi i lovio je  štakore po kući'

Ruski predsjednik je odrastao u groznom okruženju, na prljavim ulicama St Petersburga (Lenjingrada). Vjeruje se da je to izgradilo njegov snažan i nemislordan karakter kakav ima danas

VIDEO

U malom stanu s kartonskim zidovima u kojem je nekoliko obitelji dijelilo jedan wc je odrastao Vladimir Putin. Nitko nije vjerovao da će netko tko živi u takvim uvjetima jednog dana postati najmoćniji čovjek Rusije.

Jedan Putinov prijatelj iz djetinjstva i član bande je ispričao za Mirror: "Bilo je to brutalno i nemilosrdno vrijeme. Samo su najjači opstajali. To je Putinu dalo snagu da vjeruje da je sve moguće."

Putinova majka je imala 41 godinu kad ga je rodila još tugujući za dva starija sina koja je tragično izgubila. Njegov dom je bio ispunjen obiteljskim svađama i - štakorima. Jedna od njegovih prvih zanimacija je bila lov na glodavce, ali je naučio važnu lekciju kad ga je jedan od njih ugrizao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Škole se sjećam kao opasnog mjesta. Kad je bio mlad, Putin je bio zločesti dečko - prisjeća se Putinov školski kolega.

- Imao je svoju ekipu kojom se okružio. Bili su zločesti. Bilo je jako, jako opasnih područja kojima su vladale prave bande. Ljudi su živjeli u zajedničkim stanovima. U Putinovom su bile obitelji različitog podrijetla. Bilo je dosta svađa. Nisi imao izbora, morao si živjeti s kim god. Zidovi su bili od kartona - dodaje.

- Jedan prijatelj me nedavno podsjetio na anegdotu iz djetinjstva kad smo se potukli s Putinom. Zamislite mene kako tučem budućeg vladara Rusije? - rekao je kroz šalu.

Putin je nekoć živio u bijedi, a danas se smatra jednim od najbogatijih ljudi na svijetu. Navodno kontrolira 37% naftne kompanije Surgutneftegaz i 4.5% firme Gazprom. Ostalo bogatstvo čuva na raznim bankovnim računima. Poznate su i njegove luksuzne nekretnine, a jedna od palača na Crnom moru se procijenjuje na više od milijardu funti. Posjeduje 58 aviona i helikoptera, 20 vila i imanja.

Poznat je i po svom gardu snažnog "macho" muškarca pa se tako fotografira sa sibirskim tigrovima, pozira u vojnim podmornicama, jaše konje bez majice...

FILE PHOTO: Russia

Zanimljivo je i da je Putinov djed bio kuhar Staljinu i Lenjinu. Putinovi roditelji su se oženili kad su imali samo 18 godina.

- Njegov otac je bio pomorac koji je radio u podmornici prije rata. Tada je otišao raditi za KGB. Bio je to opasan posao. Samo trojica od dvadeset prijavljenih je preživjelo - rekao je Putinov prijatelj.

- Otac mu je jednom prilikom teško ozlijeđen i hitno prevezen u Sankt Petersburg gdje su mu kasnije i ponudili posao u tvornici. Njegova majka je radila nekoliko poslova kako bi prehranila obitelj i bila blizu mužu. Bio je to težak život, ali su se voljeli. Njihov prvi sin je umro kad je bio beba. Drugi je umro tijekom opsade Lenjingrada od gladi - dodao je.

Putin se rodio 7. listopada 1952. godine u lokalnoj bolnici. Potajno ga je majka krstila u obližnoj crkvi dok je otac bio na poslu. Do puberteta je bio dio dječje ulične bande koju je vodio lokalni nasilnik. Kada je vođa završio u zatvoru, mladi Putin je odlučio promijeniti svoj život i okrenuo se školi i disciplini. Počeo je boksati, a s 15 godina se intenzivno bavio džudom. Do 18. godine nije bilo boljeg hrvača od njega. Tada je shvatio da želi biti špijun. Naučio je njemački jezik, a tajne službe su ga uzele pod svoje.

Tijekom Hladnog rata poslan je u Dresden. Nakon ujedinjenja Njemačke, Putin je vraćen u SSSR, u Lenjingrad, gdje je u lipnju 1990. godine dobio posao na Lenjingradskom sveučilištu na katedri za inozemne poslove. U lipnju 1991. postaje šef Međunarodnog odbora u Uredu gradonačelnika Sankt-Peterburga. U kolovozu 1996. godine seli u Moskvu, gdje postaje član administracije predsjednika Borisa Jeljcina. Tada se počeo uspinjati ka vrhu.

FILE PHOTO: Russia

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina