Obavijesti

News

Komentari 126

Mladića (18) doveli u splitsku bolnicu iz zatvora, umro je...

Mladića (18) doveli u splitsku bolnicu iz zatvora, umro je...
1

Mladić je priznao da je izazvao četiri požara i dobio je osam mjeseci zatvora. Početkom mjeseca prebačen je iz zatvora na Bilicama u splitsku bolnicu, gdje je prošlog vikenda umro

VIDEO

Došlo je do pogrešaka svih sudionika u postupku. Nisam ga branio u tom slučaju, no mogu reći da se okrivljeni, danas pokojni mladić, nije tretirao sukladno zahtjevima te medicinskoj dokumentaciji, kazao nam je dugogodišnji splitski odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa obitelj 18-godišnjeg mladića, koji je preminuo u subotu.

Njega su u teškom stanju u KBC Split prije tri tjedna doveli iz zatvora na Bilicama. Bio je u komi. Preminuo je od ozljeda za koje još nije jasno kako su nastale. 

- Prema nalazima liječnika, vještaka, bio mu je potreban 24-satni nadzor, dakle stalna tuđa njega i briga u punom opsegu. A zna se što to znači te je to vjerojatno jedan od uzroka tragičnog epiloga - kaže nam splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

Priznao da je izazvao četiri požara

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mladić je u zatvoru završio nakon što je na splitskom sudu priznao da je uzrokovao četiri požara. Dobio je osam mjeseci zatvora. Iako mu je još kao djetetu dijagnosticirana bolest piromanije (u svom priznanju je rekao da ga uzbuđuje sva strka i panika kod požara, vatra, vatrogasne sirene,...) te je psihijatrijski liječen, nije proglašen neubrojivim već “bitno smanjeno ubrojiv”.

No, unatoč priznanju, produžen mu je istražni zatvor.

Tijekom tih nekoliko mjeseci nesretni mladić je tri puta boravio u bolnici za osobe lišene slobode, zbog različitih ozljeda.

Početkom kolovoza su pak čuvare o njegovom stanju alarmirali “cimeri”, neslužbeno smo doznali pošto su službeni podaci tajna (navodno nikakvih postupanja pravosudnih djelatnika u smislu prisile prema 19-godišnjaku nije bilo), te je iza dva sata poslije ponoći prebačen u bolnicu.

Navodno je imao ozljede abdomena, no kako su nastale te uzrok smrti gotovo mjesec dana kasnije u splitskoj bolnici, tek će se utvrditi.

Javio nam se netko blizak njegovoj obitelji koji tvrdi da su ga u zatvoru - pretukli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.