News

Komentari 2

Mladiću (19) pronašli su travu, vozio drogiran, odbio vađenje krvi: Kazna mu je 15.000 kuna

Mladiću (19) pronašli su travu, vozio drogiran, odbio vađenje krvi: Kazna mu je 15.000 kuna

Protiv 19-godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 15000 kuna i zaštitna mjera zabrane vožnje u trajanju od tri mjeseca

Tijekom proteklog vikenda PU požeško slavonska provodila je akciju prevencije u prometu s naglaskom na kontrolu brzine kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnih pojasa, korištenja mobitela tijekom upravljanja automobilom, alkohol i recidiviste.

Utvrđen je ukupno 47 prekršaja, od čega se ističe 17 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i prije stjecanja prava na upravljanje, a zatečen je i jedan recidivist.

- Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 10. siječnja 2021. oko 20.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici gdje je u prometu zatečen 19-godišnji vozač kod kojeg su policijski službenici pronašli marihuanu. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem opojne droge, a odbio je vađenje krvi.

Protiv 19-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 15000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško slavonske.

Najčitaniji članci