Obavijesti

News

Komentari 38

'Mogu koalirati sa svima, ali jedino ne s Bandićevom listom'

'Mogu koalirati sa svima, ali jedino ne s Bandićevom listom'
1

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek gostovala je u studiju 24sata gdje je govorila o svojim planovima. Objasnila je i zašto vozi kombi s daruvarskim tablicama ...

VIDEO

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek gostovala je u studiju 24sata gdje je govorila o svojim planovima. Objasnila je i zašto vozi kombi s daruvarskim tablicama te što će učiniti za poboljšanje prometne infrastrukture. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Koje su vaše poruke Zagrepčanima?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obilazim grad i želim slušati građane. Želim poručiti da gradska uprava treba funkcionirati drukčije, treba biti otvorena prema građanima. Gradonačelnik brojne odluke donosi bez konzultacija s građanima, ali i sa strukom. Žičara je primjer načina na koji se danas radi u gradu, nije se slušala struka ni građani.

Što bi vi učinili u smislu poboljšanja prometa?

- Naglasak je na tome da se stvore dobre prilike za život ljudi. Treba poduzeti niz mjera. To su dva kolna mosta, dva pješačko-biciklistička mosta, stavljanje u funkciju Šarengradske...

Zašto imate daruvarske tablice na kombiju?

- Ja bih rado vozila kombi sa zagrebačkim registracijama, ali ja sam kombi unajmila i tu nisam mogla puno učiniti. Financiram se malim donacijama. Tu je riječ o sitnim uplatama i moram biti vrlo ekonomična kad je riječ o financiranju kampanje. Oko mene je i velik broj volontera. 

Je li vam SDP dosad pristupio? Ili HDZ?

- To je na razini kuloarskih priča. Moramo znati da glasaju građani, oni odlučuju o tome neovisno o tome za koga inače glasaju na parlamentarnim izborima. Čvrsto vjerujem u to da ću ući u drugi krug. 

Je li bilo razgovora sa SDP-om ili HDZ-om?

- Nije bilo pregovora. 

Tko vam je prihvatljiv za koaliciju?

- Nakon moje pobjede koalirat ćemo s nekom od stranaka, ali reći ću da to neće biti lista Milana Bandića. Bandić očito nije bio zadovoljan načinom na koji sam vodila grad iako je to bilo u skladu s onim što smo obećali na lokalnim izborima. Mislim da je on odstupio od svojih načela.

Koliko trebaju koštati tramvajske karte?

- Ja ne bih povećavala cijenu 30-minutne karte. Za duge vožnje logično je imati višu cijenu karte. Ako je nešto na početku mandata koštalo 12 kuna, a danas četiri, onda smo negdje imali problem. Moramo poticati ljude da se više voze javnom prijevozom, a da bi se to ostvarilo prvenstveno treba riješiti problem zagušene Savske ulice. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a