Obavijesti

News

Komentari 55

'Moguće da je Merkel ozbiljno bolesna, treba ići na pretrage'

'Moguće da je Merkel ozbiljno bolesna, treba ići na pretrage'
1

Liječnik Jakob Berger tvrdi kako Merkel vjerojatno nema Parkinsonovu bolest jer se tresla previše snažno. Osim toga kod te bolesti drhtanje ne nestaje samo tako

VIDEO

Njemački mediji kancelarku Angelu Merkel (64) prate u stopu nakon što je snimljena drugi put u samo dva mjeseca kako se trese. Podsjetimo, prvi put su ju snimili kada je primila ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskija. Njih su dvoje tijekom izvođenja njemačke himne stajali na crvenom podestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:39

Odjednom se Merkel počela nekontrolirano tresti. Druga je snimka nastala u četvrtak ujutro tijekom sastanka kancelarke s njemačkim predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Merkel je rekla da joj je bilo slabo jer je dehidrirala. Tada je rekla i da je popila puno vode i da joj je odmah bilo bolje. Zato su joj u četvrtak ujutro odmah ponudili čašu vode no ona je odbila, vjerojatno jer se bojala da će proliti čašu.

Merkel has another tremor

Tijekom susreta G20 u Osaki Merkel se sastala, i s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, a Bild piše u petak kao je položila "stres test". Iako je izgledala umorno, Merkel se u Japanu zasad nije niti jednom tresla. 

Bolesna je? Merkel se snažno tresla dok su svirali himnu
Bolesna je? Merkel se snažno tresla dok su svirali himnu

Focus je razgovarao s liječnikom Jakobom Bergerom koji je nakon susreta Merkel i Zelenskij rekao kako nema brige za zdravlje kancelarke jer se tresla vrlo kratko. Rekao je i da je Merkel čim je himna završila, mogla nastaviti dalje. No nakon što se tresla drugi put, Berger kaže da je stanje sada puno ozbiljnije.

Drugi put u samo dva tjedna: Angela Merkel opet se tresla
Drugi put u samo dva tjedna: Angela Merkel opet se tresla

- Sada se više ozbiljna bolest ne može samo tako isključiti. Merkel treba što prije napraviti sve potrebne pretrage. Iako iza svega može stajati dehidracija treba isključiti ostale internističke i neurološke uzroke. Da je ona moja pacijentica ne bih joj savjetovao put u Japan i tražio bih odmah magnetsku rezonancu - kaže Berger i dodaje kako prema njegovom mišljenu nije riječ o Parkinsonovoj bolesti. Kaže kako se Merkel tresla previše jako te da drhtanje kod Parkinsonove bolesti ne nestaje samo tako.

Steffen Seibert, glasnogovornik vlade tvrdi kako je Merkel dobro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a