Obavijesti

News

Komentari 67

'Moj sin nije sotonist, svećenik je njih napao drvenom klupom'

'Moj sin nije sotonist, svećenik je njih napao drvenom klupom'
1

Otac mladića koji je navodno napao svećenika u nedjelju za Zadarski je list ispričao svoju verziju događaja. Tvrdi da oni nisu napali svećenika nego on njih, i to drvenom klupom

VIDEO

Ljudi moji, kakvi sotonisti, moj sin je obožavatelj metal glazbe. To što nosi križ gore ili dolje, lijevo ili desno, ne znači ništa, jer nikome nikada nije učinio ništa nažao. Uvijek je bio odličan učenik, a pije, uglavnom, mlijeko i jogurt, izjavio je za otac mladića koji je u nedjelju priveden na policiju pod optužbom za napad na svećenika nakon mise u župi sv. Josipa na zadarskoj Plovaniji.

Pisali grafite i prolijevali pivo po crkvi, onda istukli svećenika
Pisali grafite i prolijevali pivo po crkvi, onda istukli svećenika

Kako piše Zadarski, župljani okupljeni na misi navodno su prijavili svećeniku da su u crkvu ušli sljedbenici okultnih sekti, sotonisti s okrenutim križevima te da prolijevaju pivo po posvećenom prostoru i ismijavaju sakralne predmete.

Kažnjeni novčanom kaznom za drsko ponašanje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svećenik don Martin ih je pokušao fotografirati dok su se mladići nalazili u dvorištu, i tom je prilikom navodno lakše ozlijeđen. Na poziv svećenika i nakon organizirane potjere župljana na sotoniste, na teren je izašla policija. Policijski službenici su utvrdili da u incidentu nitko nije ozlijeđen, a mladići su kažnjeni novčanom kaznom od 150 kuna za drsko ponašanje

No otac jednog od njih sada je istupio u medije i za Zadarski list izjavio da se priča odvijala drugačije te da je svećenik bio taj koji je drvenim stolom napao njegovog sina i prijatelja.

Druga verzija događaja

- Živimo šest godina pokraj crkve i nikada nije bilo problema. Ovaj svećenik je došao nedavno u župu i sada je mom sinu natovario i grijeh grafita koje je netko prije dva mjeseca napisao na zidu crkve, kaže otac 20-godišnjaka.

Naime, na crkvi je netko sprejem napisao 'God is gay'.

Otac je ispričao da su tog dana njegov sin i prijatelj sjedili na stepenicama ispred crkve. Pivo je prsnulo nakon otvaranja limenke i tada je naišao don Martin i naredio im da se maknu.

- Otišli su na parkiralište iza crkve i tamo sjeli na klupu. Don Martin je došao za njima i krenuo ih fotografirati mobitelom. Rekli su mu da to ne smije raditi pa su mu uzeli mobitel, isključili ga i vratili. On je nakon toga ušao u crkvu, uzeo drveni stol i počeo ih udarati po leđima - ispričao je otac 20-godišnjaka.

'Dobio je otkaz jer je kao napao crkvu'

- Nekoliko sati kasnije, po njega je došla policija. U policiji je testom utvrđeno da u krvi nije imao alkohola niti opijata. Na Prekršajnom sudu određena im je kazna od 150 kuna, što dovoljno govori o cijeloj priči. Tu nitko nije ozlijeđen, a svećenik je bio taj koji je nasrnuo na njih i to drvenim stolom i za to nije odgovarao - ispričao je otac 20-godišnjaka navodeći kako mu nije jasno da mu se sin u Zadru otvoreno linčuje samo zbog fizičkog izgleda.

- Neki su mediji objavili i njegovu fotografiju kao glavnog zadarskog sotonista. Dobio je otkaz, a pitanje je hoće li biti još otkaza u našoj obitelji jer smo mi kao napali Crkvu - kaže 55-godišnjak koji je prije 30 godina doselio u Zadar iz Tirane.

Reagirala je i Zadarska nadbiskupija. U priopćenju su osudili blasfemično ponašanje u prostorima crkve i izrazili nadu da će se roditelji pobrinuti da se njihova djeca počnu odgovorno ponašati, a tijela sigurnosti učiniti sve da ne dođe do novih problema.  
  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje