Obavijesti

News

Komentari 18

'Moji gosti se bune. Došli su na odmor, a buka je nesnosna...'

'Moji gosti se bune. Došli su na odmor, a buka je nesnosna...'
3

Nevjerojatno, ali kao da se nitko se ne drži tih zakona. Manje kuće također izvode građevinske radove u zabranjeno vrijeme, a ruši se i motel, ogorčeni su iznajmljivači

VIDEO

Imamo apratmane sto metara od motela u Biogradu kojeg ruše i nije nam jasno kako to mogu činiti jer znamo da je od 15. lipnja. do 15. rujna. u Biogradu na snazi zavrana građevinskih radova. S radovima su krenuli  26. lipnja, a ruše cijeli kompleks motela i bungalova. Ne znam što su čekali do sad. Gosti mi se bune, kako i neće kad su u nedjelju krenuli lupati od sedam  ujutro. Zadnji gosti su se žalili da je buka nesnosna, nije im jasno kao ni meni što se zbiva, jer došli su se odmoriti, a pred nosom im bageri u punom zamahu.  Mene kao iznajmljivača nitko neće zaštititi, iako plaćam poreze, pristojebe i sve. Ova sezona mi je puno slabija, još mi je samo nedostajala buka građevinskih radova i prašina koju pri tom dignu u zrak, kazao nam je 34-godišnji iznajmljivač u Biogradu koji je inače iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

Kaže da cijela zemlja, kao i on osobno žive od turizma, a da na ovakav način grad i država sabotiraju sami sebe i iznajmljivače.  

- Nevjerojatno, ali kao da se nitko se ne drži tih zakona. Manje kuće također izvode građevinske radove u zabranjeno vrijeme, svi  očito idu na  rizik pa ako ih uhvate, uhvate. Ali  ne mogu mi gosti doći na odmor na bauštelu! Tko će meni opravdati lošu ocjenu koju dobijem po iznamljivačkim portalima nakon toga? Kako da si pomognem, tko će mi štetu nadoknaditi? Što je najgore od svega, vjerujem da će nakon rušenja nastaviti graditi jer na tom mjestu, koliko sam čuo,  treba niknuti još jedan veliki trgovački lanac, uz nekoliko već postojećih uokolo - ljuti se iznajmljivač.

Riječ je o motelu koji je djelo slavnog domaćeg arhitekta Ivana Vitića, uglednog autora moderne hrvatske arhitekture čijih je nekoliko radova proglašeno spomenicima kulture. Pitali smo gradsku upravu Grada Biograda o čemu se tu radi. Kažu da su radovi zabranjeni i da je inspekcija već bila u nazoru.

- Važećom Odlukom o komunalnom redu zabranjuje se izvođenje građevinskih radova na području grada Biograda na Moru za sve vrste građevina u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna, bez pisanog odobrenja Gradonačelnika Grada Biograda na Moru. Odobrenje za izvođenje građevinskih radova u razdoblju iz prethodnog stavka izdaje se na zahtjev investitora u sljedećim slučajevima: kada zbog prekida započetih građevinskih radova postoji opasnost od znatne štete na objektu koji se gradi, kada se radi o radovima na popravku vodovodne, elektro ili TK mreže na objektu ili komunalnoj instalaciji, te kada se radi o neodgodivoj sanaciji oštećenja septičke jame. Uvidom u dokumentaciju Grada Biograda na Moru utvrđeno je da za navedene nekretnine katastarskih oznaka nije zatraženo odobrenje gradonačelnika zbog čega je Komunalno redarstvo pokrenulo inspekcijski nadzor koji je u tijeku, te se sukladno istom poduzimaju propisane mjere, između ostalog privremena obustava izvođenja radova - kazao nam je Jurica Vidaković, viši referent i prometno-komunalno-poljoprivredni redar Grada Biograda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik