Obavijesti

News

Komentari 58

'MOL-u je u interesu zatvaranje rafinerije Sisak, Hrvatskoj nije'

'MOL-u je u interesu zatvaranje rafinerije Sisak, Hrvatskoj nije'
1

Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori rafinerija. Njima ne treba, a gledajući interes Hrvatske i Ine kao vertikalno integrirane kompanije, onda bih rekao da je slika drugačija - kaže Panenić...

VIDEO

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu da je MOL-u u interesu zatvaranje sisačke rafinerije, no da je slika drugačija kada se gledaju interesi Hrvatske i Ine.

Uoči sjednice Vlade, Panenića su novinari pitali za komentar jučerašnjeg priopćenja MOL-a u povodu transporta 600 tona sirove nafte s hrvatskih naftnih polja na preradu u riječku umjesto u sisačku rafineriju. U njemu je mađarska kompanija izrazila potporu menadžmentu Ine u nastojanjima da, kako se navodi, osigura fleksibilnost domaće prerade nafte i jača sigurnost opskrbe, kao i da optimizira imovinu Ine te minimizira njezine gubitke.

"Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori (sisačka) rafinerija. Njima ne treba, a gledajući interes Hrvatske i Ine kao vertikalno integrirane kompanije, onda bih rekao da je slika drugačija", kazao je Panenić.

Na novinarski upit kako komentira pisanje portala Index da je u vrijeme predizborne kampanje Ministarstvo gospodarstva isplatilo više od 406 tisuća kuna lokalnim televizijama s područja 5. izborne jedinice kako bi se emitirale emisije koje promoviraju rad Ministarstva, odnosno da je sredstva iz proračuna koristio za vlastitu promociju, Panenić je kazao da u tom tekstu ima niz netočnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U tom tekstu ima niz pogrešnih napisa", rekao je ministar te dodao kako im je dostavio račune. "Nije to nikakva tajna, svake godine su se u Ministarstvu pripremale emisije kojima su se građani upoznavali sa aktivnostima i tako je bilo i ove godine. Upola manji je bio proračun, nema tu niti jedne afere", kazao je Panenić.

"To je sve jedna konstrukcija i napadi na mene. Izgleda da sam nagazio puno ljudi u ovom vremenu i zaustavio neke koruptivne procese, pa se sad pokušava i na kraju mandata na mene utjecati", ustvrdio je Panenić.

Na pitanje hoće li njegov nasljednik u resoru gospodarstva i energetike biti zadovoljan ostavljenim, odgovorio je da hoće. "Sigurno da će biti zadovoljan. Ima posla na pretek, to je dobro i neće biti nikome dosadno. Ako se gleda i gospodarstvo i energetika, ima u oba sektora još cijeli niz problema koje treba rješavati i vrlo su aktualne problematike o kojima se tamo radi", rekao je.

Ocijenio je i da ima smisla razdvajanje energetike i gospodarstva. "Energetika je po veličini i broju aktivnosti sigurno ministarstvo samo za sebe. Prema tome, mislim da će biti opsežan posao u novom Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, izjavio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag