Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Molat: Ribari su ulovili golemu neman kitopsinu od 10 metara

Tri ribara s Molata tražila su izgubljene mreže, a naišli na kitopsinu. Udavila se u mrežama. Nakon tri sata uspjeli su je izvući. Kažu da teži oko dvije tone

mup.hr
Foto: mup.hr
68 komentara

Ajme, kolike ralje je imala! Nas trojica smo je jedva izvukli iz mora. Ima sigurno dvije tone, u jednom je dahu jučer prepričavao ribar Dinko Martedić (77) s Molata.

Tri ribara su u petak oko 8 sati isplovila tražeći svoje mreže koje od srijede nisu vidjeli. Mislili su da ih je netko ukrao. Tog istog jutra ribar kojeg poznaju javio im je da je vidio plastične kante, kojima se označe mreže, milju (tj. 1,8 kilometara) dalje od mjesta na kojem su je ostavili. Ribari su krenuli u potragu za izgubljenim mrežama. Naišli su na golemu neman i šokirali se.

- Mi smo bili u čamcu od 6 metara, a ribetina je imala oko 10 metara. Vukli smo je s dna, s nekih 15 metara kraj otočića Rižnjaka blizu Molata - rekao je. Ribar Dinko dodao je kako su bili na vezi s policijom cijelo jutro, a oko 11.30 policajci su im javili da ribu bace natrag u more. Tako su i učinili.

- Pustili smo je da potone. Bolje da se ta neman zaplela u mrežu i udavila nego da je ovo ljeto nekoga pojela - zaključio je. Šteta na mreži je 1500 kuna. 

Može težiti nevjerojatnih 15 tona

Iako je najveća riba na svijetu, znanstvenicima je još zagonetka. Može narasti do 14 metara i težiti 15 tona.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message