Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Moli pomoć na humorističan način: 'Zaposlite vanzemaljca'

Ivica Galić (37), ekonomist iz Zagreba stoji kod tržnice Dolac s transparentom. Na njemu piše: "Molim pomoć. Radio bih ja, ali nitko neće zaposliti vanzemaljca..."

Daniel Kasap/Pixsell
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
50 komentara

Tu u Hrvatskoj se stvarno osjećam kao vanzemaljac, kao da ne pripadam ovdje, kaže Ivica Galić (37) ekonomist iz Zagreba koji već tjedan dana stoji kod tržnice Dolac s transparentom na prsima. Na njemu piše "Molim pomoć. Potrebno mi je 10.000 kuna da popravim svoj svemirski brod i odem kući... Radio bih ja, ali nitko neće zaposliti vanzemaljca... Svaka kuna je dobrodošla. Hvala zemljani!" 

Prolaznici zastajkuju, čitaju i ubacuju novčiće uz komentar "Evo, pa popravite taj brod.". Nisu navikli da netko traži pomoć na humorističan način, pa su pomalo i zbunjeni te neki dobacuju "Još niste skupili za otputovat?", ili "Kakav si ti to vanzemaljac?" U pogledu našeg vanzemaljca miješaju se ponos, nelagoda, očaj, ali i smisao za humor. Želio bi živjeti kao čovjek, ali to mu je postalo nemoguće od 2008. godine kada je izgubio posao. 

- Natpis je humorističan, ali problem je ozbiljan. Nemam novca, nemam posao, nemam za hranu i režije. Nisam želio kukati već je ovaj plakat moj način da zamolim ljude za pomoć – nastavio je Ivica i dodao da je do 2008. radio u Plivi. Otkaz je dobio kada su tvrtku kupili Izraelci i reorganizirali odjel u kojem je radio. Dugovi su mu se nagomilali jer je posuđivao novac da bi preživio, a posao ne može pronaći. Njegov problem razumije puno Hrvata, ali ne razumije ga policija. Tako su Ivana priveli dva puta i napisali mu dvije kazne od po 300 kuna, jer ne bi smio tako stajati na cesti. Prvi put su ga, kaže, pitali je li bio na psihijatriji u Vrapču.

 - Odvozili su me čak i maricom, ali ja se ne dam već se vraćam na Dolac, i stajat ću tu do daljnjega – kazao je pa zahvalio djevojčici koja mu je ubacila nekoliko kovanica u kutiju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message