Obavijesti

News

Komentari 50

Moli pomoć na humorističan način: 'Zaposlite vanzemaljca'

Ivica Galić (37), ekonomist iz Zagreba stoji kod tržnice Dolac s transparentom. Na njemu piše: "Molim pomoć. Radio bih ja, ali nitko neće zaposliti vanzemaljca..."

VIDEO

Tu u Hrvatskoj se stvarno osjećam kao vanzemaljac, kao da ne pripadam ovdje, kaže Ivica Galić (37) ekonomist iz Zagreba koji već tjedan dana stoji kod tržnice Dolac s transparentom na prsima. Na njemu piše "Molim pomoć. Potrebno mi je 10.000 kuna da popravim svoj svemirski brod i odem kući... Radio bih ja, ali nitko neće zaposliti vanzemaljca... Svaka kuna je dobrodošla. Hvala zemljani!" 

Prolaznici zastajkuju, čitaju i ubacuju novčiće uz komentar "Evo, pa popravite taj brod.". Nisu navikli da netko traži pomoć na humorističan način, pa su pomalo i zbunjeni te neki dobacuju "Još niste skupili za otputovat?", ili "Kakav si ti to vanzemaljac?" U pogledu našeg vanzemaljca miješaju se ponos, nelagoda, očaj, ali i smisao za humor. Želio bi živjeti kao čovjek, ali to mu je postalo nemoguće od 2008. godine kada je izgubio posao. 

- Natpis je humorističan, ali problem je ozbiljan. Nemam novca, nemam posao, nemam za hranu i režije. Nisam želio kukati već je ovaj plakat moj način da zamolim ljude za pomoć – nastavio je Ivica i dodao da je do 2008. radio u Plivi. Otkaz je dobio kada su tvrtku kupili Izraelci i reorganizirali odjel u kojem je radio. Dugovi su mu se nagomilali jer je posuđivao novac da bi preživio, a posao ne može pronaći. Njegov problem razumije puno Hrvata, ali ne razumije ga policija. Tako su Ivana priveli dva puta i napisali mu dvije kazne od po 300 kuna, jer ne bi smio tako stajati na cesti. Prvi put su ga, kaže, pitali je li bio na psihijatriji u Vrapču.

 - Odvozili su me čak i maricom, ali ja se ne dam već se vraćam na Dolac, i stajat ću tu do daljnjega – kazao je pa zahvalio djevojčici koja mu je ubacila nekoliko kovanica u kutiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa