Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Potresne fotografije nesreće: 'Molila sam Boga da nije ona...'

Tragedija kod Sarajeva: Četiri kolegice su se u petak vraćale s pogreba svoje bivše kolegice u Pale. U blizini tunela Bulozi sletjele su u kanjon Miljacke i poginule

Foto: Dnevni Avaz
52 komentara

U stravičnoj prometnoj nesreći jučer kod Sarajeva poginule su četiri zaposlenice Osnovne škole 'Kovačići' - Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i  Mina Kadrić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prijatelji i poznanici zaposlenica ove škole su u šoku. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne vjeruju da ih više nema. 

Foto: Dnevni Avaz

Foto: Dnevni Avaz

'Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmijanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vrijeme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su pitanju uposlenice OŠ Kovačići, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan', napisala je Merimina prijateljica, koju je prenio Predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja Saudin Sivro

Podsjetimo, kolegice su se u petak vraćale s pogreba svoje bivše kolegice u Pale. U blizini tunela Bulozi sletjele su u kanjon Miljacke dubok između 100 i 200 metara.  

Satima su trajali pokušaji civilne zaštite da dođu do automobila te izvuku tijela nastradalih žena jer se nesreća dogodila na nepristupačnu terenu na kojemu je kanjon Mljacke veoma dubok.

BIH: ŽENE ZAJEDNO RADILE Krenule na pogreb i poginule: Djeca su plakala ispred škole

U potrazi i izvlačenju automobila i stradalih žena sudjelovali su pripadnici gorskih službi spašavanja iz Sarajeva i Foče, pripadnici Uprave Civilne zaštite Republike Srpske, MUP-a Republike Srpske i vatrogasci iz Sarajeva i Pala.

Foto: Dnevni Avaz

Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku da će dan žalosti zbog pogibije četiri zaposlenice Osnovne škole 'Kovačići' biti u utorak.

- Ovo je težak gubitak za obrazovnu zajednicu - kazala je županijska ministrica obrazovanja Zineta Bogunić na sjednici županijske vlade koja je zbog nesreće izvanredno zasjedala u subotu.

Sve četiri poginule žene bit će pokopane u Sarajevu u utorak pa će stoga to biti dan žalosti.

Možda vas zanima i ovo:
Message