News

Komentari 108

‘Molila sam ih da mi ne uzmu bebicu koja je stara tri dana'

‘Molila sam ih da mi ne uzmu bebicu koja je stara tri dana'

BEZ MILOSTI Supruzi muškarca koji je nedavno razbijao po Centru za socijanu skrb u Ivanić Gradu i koji je završio u Remetincu uzeli su novorođenče. Pričali smo s majkom

Došla je doktorica po mene, odvezla me tamo gdje je otpust djece i rekli su da će ga odvesti. Molila sam ih da to ne čine. Kako mogu uzeti tako malu bebu, to nije u redu, slomljena sam, rekla je majka novorođenčeta.

Tri dana staru bebu, Centar za socijalnu skrb oduzeo joj je u petak. U središte pozornosti ova obitelj je došla početkom mjeseca, kada je otac upao u Ivanićgradski centar za socijalnu skrb i porazbijao cijeli inventar.

Rekli su im da nemaju uvjete za djecu

I to jer mu je taj dan služba oduzela dvoje djece - od jedne i dvije godine. Muškarac (26) od tada se nalazi u istražnom zatvoru Remetinec, a obitelj je sada ostala i bez trećeg djeteta.

- Rekli su im da nemaju uvjete kod kuće za djecu. Meni je žao što je majka te djece sada u tako lošem stanju pa vas ne možemo pozvati da dođete i snimite ovu kuću. Oni imaju sve uvjete ovdje. Djeca imaju svoju sobu, imaju i pokretni krevetić za bebu i novaca za hranu i sve što djeci treba. Stvarno ne znam zašto su se namjerili na ovu obitelj. Nisu svjesni što čine majci i toj jadnoj dječici. Ona je na rubu živčanog sloma. Uopće ne jede i ne spava - rekao je Robert Đudarić, kum bračnog para.

Upravo je on nedavno odveo tatu djece u Centar za socijalnu skrb, međutim, kaže da nije znao da će njegov prijatelj tako reagirati.

- On je to sve napravio u afektu, nije to planirao. Jednostavno nije mogao podnijeti da će ostati bez svojih mališana - kaže Đudarić. Boli ga, tvrdi, što obitelj ni ne zna gdje su odveli novorođenče te da im nitko ništa nije rekao.

- Zvali smo maloprije Dom za djecu u Nazorovoj i raspitivali se, ali oni tvrde da beba nije kod njih. Tamo su samo drugo dvoje njihove djece. Majka ih želi posjetiti u ponedjeljak, ali strahuje da će se djeca slomiti kad bude odlazila kući - kaže kum.

Centar: Ne smijemo o ovome javno

On i prijatelji pomogli su ovoj obitelji da nađu adekvatan smještaj pa mu nije jasno zašto im dalje uzimaju djecu.

Iz centra za socijalnu skrb poručuju kako ne smiju javno govoriti o detaljima ovog slučaja, ali poručuju kako su postupili sukladno Zakonu te da je sigurnost i zaštita novorođenog djeteta najvažnija.

Najčitaniji članci