Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Molio sestre malo vode, na kraju umro od dehidracije

Velika Britanija: Mladić je umro u bolnici nakon što je tri dana molio medicinske sestre malo vode. Prije smrti je čak nazvao policiju da mu pomogne

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
31 komentara

Kane Gorny (22) umro je od dehidracije nakon što je tri dana molio sestre iz sveučilišne bolnice St George's u Velikoj Britaniji da mu daju vode. Prije smrti iz očaja je nazvao policiju te je tražio od njih pomoć. Policija je došla, ali liječnici su im rekli kako je sve pod kontrolom. Rita Cronin, Kaneova majka, tvrdi kako mu medicinske sestre nisu dale lijek za kontrolu razine tekućine u organizmu koji mu je bio nužan za preživljavanje.
- Bio je skroz ovisan o sestrama, a one su ga u potpunosti izdale - rekla je njegova majka. Mrtvozornik je bio toliko uznemiren nalazima obdukcije da je slučaj prijavio policiji. Navodno razmatraju mogućnost podizanja optužnice protiv bolnice St George's. Kane je imao tumor na mozgu, a zbog liječenja su mu oslabile kosti u tijelu te je ostao prikovan za krevet. Trebao je uzimati tablete za regulaciju hormona tri puta dnevno, što su sestre navodno ignorirale. Operirali su mu i kuk, a dva dana nakon operacije je dehidrirao. Preklinjao je da mu daju vode, ali nitko ga nije slušao. Njegovu majku su doktori uvjeravali da joj je sin dobro, a on je već bio u deliriju od dehidracije, nakon čega je umro, piše Daily Mail. Obdukcija je dokazala kako je umro od nedostatka vode u tijelu. Policija vodi istragu o slučaju.

Možda vas zanima i ovo:
Message