Obavijesti

News

Komentari 21

'Monsinjor Srakić je dobro, a u bolnici je samo zbog svoje dobi'

'Monsinjor Srakić je dobro, a u bolnici je samo zbog svoje dobi'
1

Budući da do ponedjeljka navečer nitko nije imao nikakvih simptoma, niti je itko znao za zarazu, nadbiskup je slavio sakrament potvrde u subotu i nedjelju, poručio je nadbiskup Đuro Hranić u priopćenju

VIDEO

Tri dana nakon izbijanja zaraze korona virusom u samostanu Milosrdnih sestara Svetog Križa o svemu se oglasila i Nadbiskupija đakovačko-osječka.

- Među zaraženim osobama je i nadbiskup u miru mons. Marin Srakić. On nema nikakvih simptoma koji bi upućivali na zarazu. Osjeća se dobro. Hospitaliziran je preventivno radi svoje životne dobi kako bi bio pod liječničkom kontrolom. Nadbiskup je u petak na Svetkovinu Srca Isusova bio na svetoj misi u Samostanskoj crkvi. Budući da do ponedjeljka navečer nitko nije imao nikakvih simptoma, niti je itko znao za zarazu, nadbiskup je slavio sakrament potvrde u subotu i nedjelju. Ta činjenica izaziva strah kod dijela roditelja i krizmanika te smo zahvalni Zavodu za javno zdravstvo koji razmatra poduzimanje koraka kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze - napisao je nadbiskup Đuro Hranić dodajući kako je i pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić u subotu predvodio u samostanskoj crkvi svetu misu s doživotnim zavjetima jedne mlade sestre.

U Đakovu 133 djece iz vrtića s roditeljima je u samoizolaciji
U Đakovu 133 djece iz vrtića s roditeljima je u samoizolaciji

Zbog toga, a i zbog kontakata sa nadbiskupom Srakićem, od srijede navečer su u samoizolaciji i nadbiskup Hranić, i pomoćni biskup Ćurić, a također i kancelar i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata. U samoizolaciji su i svi ostali svećenici, bogoslovi i časne sestre koje su bile u kontaktu sa nekima od zaraženih.

- Za razumijevanje molimo sve krizmanika, roditelje i kumove te sve svećenike što smo na temelju zahtjeva Zavoda za javno zdravstvo morali donijeti odluku o ponovnoj odgodi krizme u Župi Dobrog Pastira u Đakovu. U ostalim župama u Nadbiskupiji sakrament potvrde će prema najavljenom rasporedu podijeliti delegati koji nisu imali nikakvog kontakta sa zaraženim osobama. Predviđeno svećeničkog ređenje dvojice kandidata na svetkovinu Sv. Petra i Pavla biti će ostvareno toga dana pod posebnim uvjetima - napisao je u priopćenju nadbiskup Hranić dodajući kako su svi zaraženi trenutno dobro, gotovo da i nemaju nikakvih simptoma bolesti.

Đakovo: Još dva slučaja korone, zaražena je i ravnateljica vrtića
Đakovo: Još dva slučaja korone, zaražena je i ravnateljica vrtića

- Čini se da je i vrijeme inkubacije virusa kraće te se nadamo da neće biti novih slučajeva zaraze - zaključio je nadbiskup đakovačko-osječki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca