Obavijesti

News

Komentari 270

Monstrum: Ne znam što me je spopalo dok sam je ubijao

Monstrum: Ne znam što me je spopalo dok sam je ubijao
10

ČEKA GA 40 GODINA ROBIJE? Hrvoje Domobran Knežević svoju je djevojku Josipu ubo u vrat i sljepoočnicu, a dokrajčio rezanjem žile. Sve je priznao policiji

VIDEO

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo otvorilo je istragu nad Hrvojem Domobranom Kneževićem (22) zbog teškog ubojstva djevojke Josipe Božić (21) u noći na petak u mjestu Modrič pod obroncima Velebita.

Prema saznanjima državnog odvjetništva, stravično ubojstvo koje je šokiralo zadarski kraj počelo je drogiranjem ljubavnog para u kući za iznajmljivanje u vlasništvu njegove obitelji.

- Riječ je o amfetaminu koji se na ulici naziva speed. Osumnjičeni je aktivno iznio obranu, a zatražili smo određivanje pritvora zbog posebno teških okolnosti djela za koje je predviđen dugotrajni zatvor od 40 godina i zbog opasnosti od ponavljanja djela - rekao nam je državni odvjetnik Duško Berović te dodao da je ubojica žrtvi nanio mnogo udaraca zbog čega je umirala u strašnim patnjama.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dino Stanin/PIXSELL

 

 

 

Doznajemo da je Hrvoje Domobran Knežević na ispitivanju kod državnog odvjetnika rekao da ne zna što ga je spopalo kad je zadao brojne ubode raznim predmetima svojoj žrtvi. Zato je potrebno vještačiti način na koji je obavio ubojstvo kako bi se vidjelo ima li opasnosti da ubojica ponovi djelo, odnosno ubije još koga kad već ni sam ne zna što mu je bilo.

Naime, nakon drogiranja i prepirke te noći, mladić je nasrnuo na djevojku. Državno odvjetništvo priopćilo je da je “uporabom nekoliko predmeta zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu, a ponajviše u predjelu vrata i glave”.

Navodno je lupao njezinom glavom u kuhinjske elemente i ubo ju u vrat i sljepoočnicu. Dokrajčio ju je ubodnom ranom skalpelom u lijevu stranu vrata, pri čemu joj je razderao krvnu žilu. Zbog toga je obilno krvarila i na kraju preminula.

 

Facebook

 

 

 

Ostao je u kući u Modriču i nakon njezine smrti te je pokušao zataškati ubojstvo i oprati krv navodno okupavši mrtvo tijelo djevojke u kadi i pripremivši veliku vreću za transport tijela.

 

Dino Stanin/PIXSELL

 

 

 

No predomislio se u petak navečer, kad je vjerojatno i utjecaj droge popustio. Kako je puhala orkanska bura, nitko nije primijetio što se zbiva u trokatnici Kneževićevih pa je sam u petak navečer nazvao policiju i predao se rekavši da je napravio sranje. Potom je nazvao žrtvinu majku i sestru u Zagrebu te im rekao da je ubio Josipu i da Hitna pomoć više ništa ne može učiniti.

Iako susjedi u Modriču kažu da je par bio skladan, zaljubljen i pristojan, u obitelji su znali da je droga uzrok zla koje ih je snašlo. Rekli su nam da, iako su nastojali, Josipu od Hrvoja nisu mogli nikako odvojiti.

Jednomjesečni pritvor

Nakon što ga je ispitao državni odvjetnik, ubojicu Hrvoja Domobrana Kneževića danas je točno u podne počeo ispitivati i istražni sudac Boris Radman. Odredio mu je jednomjesečni pritvor, a ubojicu brani zadarski odvjetnik Ante Krajina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a