Obavijesti

News

Komentari 37

Monstrumi planirali 14. dijete: Htjeli imati svoj reality show?

Monstrumi planirali 14. dijete: Htjeli imati svoj reality show?
13

Supružnici Turpin ne osjećaju krivnju. Vjerovali su da će moći puno zaraditi ako se dokopaju televizije. Zanemarenu djecu nisu vodili zubaru ni liječniku. Tuširali su se jednom godišnje

VIDEO

Istražitelji i dalje otkrivaju zastrašujuće detalje 'kuće horora' iz Los Angelesa nakon što je prošlog tjedna otkriveno da je bračni par Turpin svoje 13-ero djece godinama držao zatočene i maltretirao u svojem domu u predgrađu Perris.

Par u kući zatočio 13 braće i sestara, izgladnjivali ih i vezali
Par u kući zatočio 13 braće i sestara, izgladnjivali ih i vezali

Detektivi još pretražuju kuću strave i sumnjaju da bi mogli otkriti tijela djece koja možda mučenja i torturu nisu preživjela.

A van sits parked on the driveway of the home of the Turpins in Perris

Navodno će svu djecu, njih 13-ero, koliko ih je živjelo u kući, dati na DNK testiranje kako bi utvrdili da su svi zaista u rodu. Djeca, starosti od 2 pa do 29 godina, još se oporavljaju u nekoliko bolnica. 

Dopuštali im tuširanje jednom godišnje, vezali za krevete, izgladnjivali

Podsjetimo, stravične scene u četverosobnoj kući otkrila je policija nakon što se 17-godišnjakinja uspjela obratiti vlastima pomoću mobitela kojeg je u kući slučajno pronašla.

POGLEDAJTE GALERIJU

The home of David Allen and Louise Anna Turpin in Perris, California News crews gather outside the home of David Allen and Louise Anna Turpin in Perris, California A van sits parked on the driveway of the home of the Turpins in Perris
13
| Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Neka djeca, mlađa i starija, bila su vezana za krevete u mračnim sobama bez prozora, izgladnjivana te im je bio uskraćivan čak i toalet. Tuširati su se smjeli samo jednom u godini, a zubara nikada nisu vidjeli. Mlađi nisu čak ni razumjeli što je policija ili liječnik. Stručnjaci koji sada brinu za djecu smatraju da će se rezultati vidjeti tek nakon dugotrajne terapije i seansi psihologa. 

- Mlađa djeca imaju vjerojatno će se najbrže uspjeti oporaviti od trauma koje su gledala i proživjela. Njihovi mozgovi još se razvijaju i njihov pogled na svijet tek se oblikuje. No stariji, koji su po 20 godina trpjeli torturu, teško će se ikada priviknuti na normalan život - kazala je Patricia Costales, direktorica neprofitne organizacije koja pomaže djeci i mladima.

Mlađa djeca nisu znala što je policajac ili liječnik niti koliko imaju godina

Za 17-godišnju djevojku, jednu od zatočenih, koja je nakon dvije godine planiranja uspjela pobjeći kroz prozor kuće i pozvati pomoć, kaže kako je njezin bijeg pokazuje veliku hrabrost te bi mogla imati glavnu ulogu u oporavku braće i sestara.

Djeca monstruoznih roditelja dvije godine su planirala bijeg
Djeca monstruoznih roditelja dvije godine su planirala bijeg

Djeca je bilo dopušteno jedino voditi vlastite dnevnike kojih su istražitelji u kući pronašli na tisuće. Nadaju se da će njihovim iščitavanjem otkriti još detalja koji bi monstruozne roditelje mogli što duže staviti iza rešetaka.

Djeca su navodno bila školovana kod kuće, ali kada je policija s njima pokušala razgovarati, nisu pokazali niti osnovne spoznaje o svijetu. Neka nisu znala reći niti koliko imaju godina. U kući pronađene brojne igračke u originalnim pakiranjima kao i hrana koju je par ostavljao na vidnom mjestu samo kako bi mogao kontrolirati djecu jer im nije dao jesti, prenosi news.com.au

Kolegica jednog od zatočenih: 'Cijeli semestar nosio je istu odjeću'

Bivša kolegica jednog od starijih sinova obitelji u razgovoru za NBC kazala je kako ga pamti zbog iste odjeće koju bi nosio čitavu akademsku godinu. 

- Na licu mu se vidjela neka tuga i očaj, no vječito bi izbjegavao kontakt očima s bilo kime. Bio je drag, ali pomalo čudan, a tijekom jednog banketa na fakultetu halapljivo je jeo sve što mu se našlo pod rukom, očigledno izgladnio. Nikada to neću zaboraviti - ispričala je Angie Parra koja je sa zlostavljanim pohađala iste satove glazbenog na sveučilištu Mt. San Jacinto. 

'Bili su dobra kršćanska obitelj, djeca su znala Bibliju napamet'
'Bili su dobra kršćanska obitelj, djeca su znala Bibliju napamet'

Monstruozni par planirao još djece?

Roditelji David (56) i Louise (49) Turpin pred sudom su kazali kako se ne smatraju krivima za zločine koje im stavljaju na teret - mučenje i zlostavljanje djece, zanemarivanje i protupravno zatočavanje. Za sada su u pritvoru, a 23. veljače trebali bi biti dovedeni pred sud. Optužnica ih tereti po 75 točaka. 

FILE PHOTO: David Turpin and Louise Turpin appear in court for their arraignment in Riverside

Osumnjičeni par, otkriveno je, navodno je planirao još jedno, 14. dijete te su se nadali da će o njihovom životu biti snimljen reality show kako bi se proslavili i zaradili novac. 

Htjeli snimati reality show?!

Polubrat Louise Turpin za britanski Mirror izjavio je kako je njegova polusestra uvijek sanjala o tome da postane slavna zbog čega se obitelj i preselila iz Teksasa u Los Angeles, centar svjetske showbiz scene. 

Roditelji iz kalifornijske kuće užasa: Ne osjećamo se krivima
Roditelji iz kalifornijske kuće užasa: Ne osjećamo se krivima

- Često je govorila kako bi bilo odlično da njihov život bude na televiziji i naglašavala da bi mogli biti popularniji i od realityja Kate Plus 8. Vjerovali su da će moći puno zaraditi ako se dokopaju televizije. Sanjali su milijune i uopće im nije bilo stalo do dobrobiti djece, sve se vrtjelo oko njih - kazao je polubrat  Billy Lambert, navodno posljednji koji je sa parom razgovarao prije uhićenja. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba
HRVATSKI SPECIJALAC - NARKOBOSS?!

Tko su ujak i nećak u oklopnom vozilu od 241.000 €: Zbog njih su duge cijevi u centru Zagreba

Plus+ Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu je u predmetu Petar Ćosić i ostali odbilo prijedlog obrane pa su svi podaci pribavljeni s "kriptirane" Sky aplikacije zakonit dokaz na sudu