Obavijesti

News

Komentari 519

Mora platiti 900 kn kazne jer je 'neprimjereno' sjedio na klupi

Mora platiti 900 kn kazne jer je 'neprimjereno' sjedio na klupi
3

Zagrebački student Hrvoje G. (19) je 24. listopada s prijateljima sjedio na naslonu klupice. Prišli su mu policajci i zapisali ga, a uskoro mu je stigao prekršajni nalog

VIDEO

Bio sam u parku s pet-šest prijatelja. Još nije bio pao mrak. Ja sam s prijateljem sjedio na naslonu klupice. Prišli su nam policajac i policajka, prisjetio se Hrvoje G. (19) događaja nakon kojeg mu je stigla kazna od 900 kuna jer je 'uneredio' klupicu. 

Bilo je to 24. listopada oko 19.30 sati. Student Strojarstva i brodogradnje je s prijateljima kartao u parku u zagrebačkim Dugavama. Kazao nam je da su ih policajci legitimirali i zapisali njihove podatke.

- Odjednom me taj policajac pitao kako to sjedim i sjedim li tako i kod kuće. Ja sam se na to ispričao i sjeo normalno na klupicu. Bio je malo bezobrazan i bahat, no mi smo bili pristojni i radili ono što su nam rekli - prepričao nam je Hrvoje.

Susret s plavcima potpuno je zaboravio dok mu na kućnu adresu nije stigao prekršajni nalog. Nakon što ga je otvorio, uslijedio je pravi šok. Na nalogu koji je, po službenoj dužnosti pokrenuo Odjel komunalnog redarstva, pisalo je da je on kriv što je spornog dana u navedeno vrijeme u parku u Ulici Sv. Mateja iza kbr. 49 'zatečen kako sjedi na naslonu drvene klupe dok je noge držao na dijelu klupe namijenjenom za sjedenje'. Time je, smatraju komunalci, klupu onečistio i onemogućio drugima da na nju sjednu te je upotrijebio parkovnu opremu suprotno namjeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazna za ovaj prekršaj je 700 kuna, no Hrvoje mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Ako u roku od osam dana plati 666,70 kuna opraštaju mu trećinu iznosa. Na kaznu se, naravno, žalio.

- Da nije tragično bilo bi smiješno. Roditelji nisu mogli vjerovati. Kad smo otišli predati kaznu, žena koja ju je primila, počela se smijati i rekla da još nije vidjela da je netko kažnjen za takav prekršaj - očajan je Hrvoje.

Nada se da će prihvatiti njegov prigovor i osloboditi ga kazne. Dodao je da klupice na kojima je sjedio nisu mijenjane najmanje deset godina te su prljave i išarane grafitima. 

Pitali smo zagrebački Odjel komunalnog redarstva je li uobičajeno da pokreću prekršajni postupak i pišu kazne bez izlaska na teren te koliko su takvih prekršaja imali u ovoj godini, no nismo dobili njihov odgovor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 519
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a