Obavijesti

News

Komentari 14

'Moramo ohrabriti zlostavljane žene da prijavljuju nasilnike'

'Moramo ohrabriti zlostavljane žene da prijavljuju nasilnike'

Cijelo društvo treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama, što je i jedan od glavnih ciljeva Ženske inicijative HNS-a, zaključila je Juzbašić

Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) obilježila je u nedjelju Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama paljenjem svijeća ispred Općinskog suda u Zagrebu, a predsjednica ŽI HNS-a Karolina Juzbašić rekla je da se sustavno mora urediti pružanje pomoći žrtvama nasilja.

POGLEDAJTE VIDEO (mučne ispovijesti zlostavljanih žena):

Pokretanje videa ...

- Žrtvama nasilja mora se sustavno urediti pružanje svakog oblika pomoći, od psihološke, financijske do stambene. Treba osvijestiti kod žrtve da nasilnika mora prijaviti, a na nama je kao pojedincima, javnim osobama, društvu da učinimo sve kako bi nasilnik bio primjereno kažnjen, a žrtva živjela bez straha - rekla je predsjednica ŽI HNS-a Karolina Juzbašić, stoji u priopćenju HNS-a.

'Nasilje održava nejednakost žena i muškaraca u društvu'
'Nasilje održava nejednakost žena i muškaraca u društvu'

Ženska inicijativa HNS-a smatra da žene, žrtve nasilja, treba ohrabriti kako bi potražile pomoć i prijavile nasilje. Jedan od značajnijih koraka su izmjene Kaznenog zakona u smislu strožih sankcija i bržeg procesuiranja nasilja nad ženama, djecom i u obitelji te ukidanje kaznenog djela spolnog snošaja bez pristanka, što će ubuduće biti tretirano kao silovanje, ističe se u priopćenju. ŽI HNS-a pozdravlja i najavu otvaranja šest sigurnih kuća do kraja godine, u županijama koje ih nemaju. 

Predsjednica o slučaju Škaro: 'Žene trebaju prijaviti nasilje'
Predsjednica o slučaju Škaro: 'Žene trebaju prijaviti nasilje'

- Cijelo društvo treba raditi na senzibiliziranju, edukaciji i prevenciji kako spriječiti nasilje i pomoći zlostavljanim ženama, što je i jedan od glavnih ciljeva Ženske inicijative HNS-a - zaključila je Juzbašić. (bs)