Obavijesti

News

Komentari 0

Morate imati poštovanja prema namirnicama, gostu i kolegama

Morate imati poštovanja prema namirnicama, gostu i kolegama
6

IMA 2 MICHELINOVE ZVJEZDICE: Talijanski kuhar na kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu podijelio je svoja iskustva iz kuhinje

VIDEO

Emanuele Scarello (46) peta je generacija kuhara u svojoj obitelji koji vodi restoran "Agli Amici dal 1887" kod Udina, zahvaljujući njegovom umijeću ovjenčan s dvije Michelinove zvjezdice. Svoja iskustva iz kuhinje ispričao je na 29. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Hotelu Le Méridien Lav kod Splita.

 - Mi možemo dobijati priznanja, ali važnije je od njih da je u središtu našeg rada uvijek gost. Kad kuhate morate imate moralni kodeks, pa za svog gosta kuhati kao da to radite za svoje dijete i obitelji. Volim kuhati za svog gosta, a danas sam ovdje jer je naš restoran za ručak zatvoren jer u protivnom ne bih došao. Ne smatram sebe velikim kuharom, ali se nadam da ću vremenom se tome približiti, posebice jer imam sreću da radim u restoranu s 12 ljudi koji daju život za mene  - rekao je Scarello.

Svoj koncept temelji na suvremenoj i inovativnoj gastronomiji, te s namirnicama poljoprivrednika i malih nabavljača njegova kraja. Smatra kako je kuhinja svake regija njezina vizit karta, te da na tanjuru se mora vidjeti raznolikost i posebnost namirnica koje nudi.

- Prije dva tjedna došli su američki novinari u moje malo mjesto i začudili su se da me seljaci iz mog mjesta tapšu po ramenima. Rekao sam im – bez njih, ja ne bih kuhao vama! Otac i majka su još prije mene odlučili podržati lokalne poljoprivrednike i male proizvođače našeg kraja što sam i ja prihvatio. Za svoju kuhinju nabavljam najbolje meso, povrće i ribu, a tu se ne može štedjeti. Ne možete za vrhunsko jelo nabaviti brancina od 4 eura. Osim prema namirnicama, morate imati poštovanja gostu i kolegama s kojim radite -  kazao je ovaj poznati talijanski kuhar.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu