Obavijesti

News

Komentari 117

'Mornar je lijevo smetalo, među podanike ga je poslao faraon'

'Mornar je lijevo smetalo, među podanike ga je poslao faraon'
1

Vilim Ribić je poručio da je premijer Zoran Milanović nepogoda za Hrvatsku, da ne voli ljude, već voli samo sebe. Kaže da nije ljut na Mornara, nego da ga žali

VIDEO

Vilim Ribić, čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja kazao je za televiziju N1 kako bi nadolazeće izbore mogao obilježiti veliki štrajk u školstvu, a sve ovisi o tome što će se događati na strani Vlade.

- Mornar nas zove da nam priopći detaljni uvid u to da je proračun iscrpljen njihovim razbacivanjem novca u predizborno vrijeme. Morat ćemo slušati bajke. Žao mi je ministra, nisam ljut na njega. Ministra je faraon poslao među podanike, a faraon nema vremena i ne voli ljude. Faraon je Milanović, podanici su sindikati - kazao je Ribić.

'Samo želimo biti ravnopravni'

Istaknuo je kako ne traže ništa više nego ono što su dobili radnici u u zdravstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Ako za jedan sustav ima novca, i prosvjetari zaslužuju isto. Mi samo želimo biti ravnopravni. Prosvjeta već godinama stoji vrlo loše s plaćama, prosječna plaća je niža za oko 200 kuna od prosječne plaće u zemlji, a za vrijeme mandata ove Vlade stvari su se dodatno pogoršale. Sve buja, ali za jadne prosvjetare novca nema - rekao je Ribić te dodao da je uloga sindikata da se s tim stvarima ne miri.

-  Četiri godine su nas potkopavali, radeći u interesu kapitala, kako bi nas uklonili i kako ne bi bilo nikoga tko bi mogao reći da su ljudi protiv" - rekao je.

'Pregovarat ćemo s HDZ-om'

Govoreći o gospodarskom programu HDZ-a, Ribić je kazao da su  ga vidjeli samo kao skup dokumenata, no da ga nisu imali priliku pročitati.

-  Rečeno je da ćemo ga vidjeti za 15-20 dana, ali da ni tada program neće biti gotov. Preporuke instituta će biti gotove tek u prosincu, a HDZ će te preporuke pretvoriti u program ako osvoji vlast. Karamarko nam je rekao da će surađivati sa svima i da neće politiku voditi kao Milanović. Mislim da je to točno. Što se tiče preporuke Instituta, HDZ neće bezrezervno prihvatiti te preporuke, već planira s nama pregovarati o njima - rekao je Ribić.

Naglasio je da u predizbornom vremenu ne temelje suradnju ni s HDZ-om, niti s SDP-om. Dodaje da ako HDZ dobije izbore da će  u okviru gospodarsko-socijalnog vijeća raspravljati o svim relevantnim programima Vlade.

'Ne mirimo se s nepravdom'

Na pitanje očekuje li da bi zbog predizbornih razloga i kupovine birača Vlada mogla danas izmjenama proračuna ipak pronaći 400 milijuna kuna, Ribić kaže:

- Ne znam. Neka rade što hoće, a mi ćemo raditi ono što je zadaća svih sindikata. Mi nismo zaspali, radimo punim pogonom, to su uvijek mučne i teške situacije. Svatko može pustiti da ga agresor napadne ili braniti svoju zemlju. Ne mirimo se s nepravdom.

Rekao je da će štrajk početi najranije 23. rujna, a najkasnije 5. listopada. Datum će odrediti uskoro, možda već sutra i prekosutra. Još se ne zna kolika je podrška za štrajk, ali Ribić vjeruje da bi trebala biti velika. 

'Mornar bi trebao dati ostavku cijelog Ministarstva'

Ministru Mornaru je poručio:

- Ja sažaljevam ministra. On je tamo lijevo smetalo, kao što je i prosvjeta lijevo smetalo Milanoviću. Mornar je pristojan čovjek, ali ja da sam na njegovom mjestu ja to ne bih pričao i dao bih ostavku cijelog Ministarstva. Netko bi trebao povući radikalan potez i sada je pravi trenutak - rekao je Ribić.

'Milanović voli samo sebe'

Zaključio je da je premijer Milanović nepogoda za Hrvatsku, da ne voli ljude, već voli samo sebe.

- Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada - kazao je Ribić.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.