Obavijesti

News

Komentari 311

Zelenski: Očekujemo da će Rusi pojačati napade; Rusija: Vođe Azova čekaju suđenje u Moskvi

Zelenski: Očekujemo da će Rusi pojačati napade; Rusija:  Vođe Azova čekaju suđenje u Moskvi

Ušli smo u 117. dan ruske invazije na Ukrajinu. Kijev namjerava nastaviti mirovne pregovore s Rusijom do kraja kolovoza nakon što provede operacije protunapada, rekli su ukrajinski dužnosnici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22:50

Još Zelenskog...

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedjelju da očekuje da će Rusija intenzivirati napade na njegovu zemlju dok Kijev ovog tjedna čeka odluku Europske unije o dodjeli Ukrajini statusa zemlje kandidata.

ŠTO JE JOŠ REKAO UKRAJINSKI PREDSJEDNIK PROČITAJTE OVDJE

22:27

Obraćanje predsjednika

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u novom je obraćanju poručio kako je pred Ukrajincima teško razdoblje.

- Ovog tjedna očekujemo da će Rusija pojačati svoje neprijateljsko djelovanje. I ne samo protiv Ukrajine, već protiv cijele Europe. Mi smo spremni - rekao je Zelenski.

21:58

Azov u Moskvi

Zapovjednici pukovnije Azov koje su Rusi zarobili u Mariupolju nalaze se u jednom zatvoru u Moskvi i čekaju početak suđenja, javila je ruska novinska agencija Tass, prenose ukrajinski mediji.

21:49

Rusi spremaju ofenzivu

Nakon što su Ukrajinci objavili kako su uspješno odbili popodnevne napade ruskih snaga u regiji Donjeck, sad stižu vijesti kako se Rusi pregrupiraju i kako će opet pokušati osvojiti grad Slovjansk.

Ukrajinske snage tvrde kako grad, unatoč teškim napadima okupatora, nije pao.

20:55

Želimo pošteno suđenje

Više marokanskih udruga za ljudska prava apeliralo je na Rusiju da njihovu građaninu, 20-godišnjem Brahimu Saadounu, ranije osuđenom na smrt s dvojicom Britanca, pruži pošteno suđenje jer smatraju kako to nije bio slučaj kod prvog sudskog procesa. Traže da se suđenje ponovi.

- Moj sin nije plaćenik. On je žrtva manipulacija - rekao je otac osuđenog Marokanca dodavši kako njegov sin od 2020. godine ima ukrajinsku putovnicu. 

Sam marokanski državni vrh i nije ništa pretjerano reagirao. Prema pisanju Guardiana, ne žele se zamjeriti Rusiji i nadaju se kako će imati njihovu podršku oko situacije sa Zapadnom Saharom...

Komentari 311