Obavijesti

News

Komentari 159

Most: "HDZ štiti kriminalce"; HDZ: "Most brusi giljotinu"

Most: "HDZ štiti kriminalce"; HDZ: "Most brusi giljotinu"
1

Mostovci su zaključili kako će efektnije napasti HDZ ako ih prikažu ne samo kao zaštitnike gospodarskog kriminala, nego i kao zaštitnike komunizma,Udbe i starih struktura...

VIDEO

Andrej Plenković i HDZ smatraju da Božo Petrov više nema legitimitet za vođenje Sabora i tražit će da se u srijedu prvo glasa o povjerenju Petrovu. Nije jasno što će učiniti ako ih Petrov ne posluša, jer on kao predsjednik Sabora, kojemu nije izglasano nepovjerenje, predlaže dnevni red. Petrov želi glasanje o Mariću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18



On će na dnevni red u utorak predložiti glasanje o zakonu o arhivskoj građi.
Mostovci su zaključili kako će efektnije napasti HDZ ako ih prikažu ne samo kao zaštitnike gospodarskog kriminala (prema Mostu, to su Agrokor i Zdravko Marić), nego i kao zaštitnike komunizma, Udbe i starih struktura - “udbomafije”, pa bi rasprava u utorak trebala biti “topnička priprava.”

U zadnje vrijeme na desnici se smatra kako je dio lustracije i obračun s Agrokorom i njegovim gazdom jer je on - prema tim teorijama urote - njihov eksponent. Hadezeova i Mostova desnica tu vidi Ivicu i Antu Todorića, Franju Gregurića, Nikicu Valentića i mnoge druge pripadnike menadžerske struje HDZ-a. I Željka Markić je opet počela hvaliti Most, dok će Most u Zagrebu vjerojatno podržati Brunu Esih. To znači da na hrvatskoj desnoj sceni, od centra do krajnje točke, bukti neviđen rat.
U srijedu ćemo u Saboru imati situaciju u kojoj nema definiranog poslovničkog rješenja pa će izlaz biti pronađen ad hoc. Za rušenje Marića oporba treba kvalificiranu većinu od 76 glasova, dok je za rušenje ili izbor predsjednika Sabora potrebna samo većina prisutnih u sabornici koja ima kvorum. To bi, teoretski, moglo biti samo 39 ruku. Ako Plenković ima većinu, moguće je da će Sabor izglasati povjerenje Mariću, potom nepovjerenje Petrovu i onda povjerenje Gordanu Jandrokoviću kao novom predsjedniku Sabora.
Ne skupi li Plenković većinu za obranu Marića, ministar mu pada te to vodi prema njegovoj ostavci i novim izborima. U jednom scenariju, moguće je i da na Saboru ne bude kvoruma, pa se konačni ishod prolongira.

- Andrej Plenković je lagao, nema većinu, a o Boži Petrovu će se glasati za 30 dana - rekao je u Splitu politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

- Nema više govora o bilo kakvoj koaliciji. Premijer kaže da ima većinu, neka to dokaže. On je odlučio štititi kriminal u Agrokoru po nalogu svojih mentora. Orešković je odbio te mentore, nije se dao kontrolirati i zato je otišao - dodao je Grmoja.
U HDZ-u najavljuju da će prvo tražiti glasanje o Petrovu.

- Svi lagano zaboravljaju da Božo Petrov ima 79 glasova protiv sebe i da je izgubio svaki legitimitet za vođenje Sabora. HDZ će zatražiti da on stavi kao prvu točku svoje razrješenje uz jamstvo da ćemo, ako se oni boje nekih prijevara, odmah ići u proceduru razrješenja Zdravka Marića, istog dana ili sutra, svejedno.

Ali naš izvor iz HDZ-a ipak ne vjeruje da će se stvari raspetljati na taj način.

Božo je pučist, njegovi bi hapsili!

U HDZ-u su zaprepašteni optužbama koje su mostovci izrekli u Splitu. ‘Božo Petrov i njegovi jakobinci bruse giljotine, tvrde da će otezati 30 dana jer ne žele predati vlast kriminalcima. Pa možete zamisliti što bi oni radili da imaju vlast? Oni bi sami određivali tko je kriv, a tko nevin, privodili bi i kažnjavali.’

Plenki štiti kriminalce!

Ako Plenković nema 76 glasova, onda izbori trebaju biti što prije, rekao je Petrov, koji nema ništa protiv suradnje sa SDP-om, ako će biti pošteni. Više puta ponovio je da Plenković štiti kriminal i kriminalce, Agrokor i Todorića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji