Obavijesti

News

Komentari 363

Most ultimativno traži MUP: Ili će biti tako ili neće biti Vlade!

Most ultimativno traži MUP: Ili će biti tako ili neće biti Vlade!
2

U Domoljubnoj koaliciji očekuju da će se na današnjem sastanku šefova HDZ-a i Mosta te novog mandatara Tihomira Oreškovića doznati konture buduće Vlade

VIDEO

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko pred čelnika Mosta Božu Petrova dolazi sa shemom buduće Vlade. Neslužbene su najave da stiže s prijedlogom manjeg broja ministarstava, i to sa sadašnjih 20 na 17.

U Domoljubnoj koaliciji očekuju da će se na današnjem sastanku šefova HDZ-a i Mosta te mandatara Tihomira Oreškovića doznati konture buduće Vlade. Potom će o svemu biti izviješteni partneri u koaliciji, a zatim slijedi i konačno usuglašavanje. Očekuju da će do 20. siječnja sve biti spremno za izglasavanje povjerenja novoj Vladi u Saboru. Iz Mosta se dan prije sastanka neslužbeno moglo čuti da je njihova taktika u dogovorima o podjeli resora u budućoj Vladi “nema popuštanja”.

Most bezrezervno želi MUP

- Ili će biti sve što Most traži ili neće biti Vlade - neslužbena je poruka iz Mosta.

Prijedloge HDZ-a o kojima se može čitati u medijima nisu željeli paušalno komentirati jer prvo žele vidjeti što će druga strana službeno ponuditi za pregovaračkim stolom. U Mostu smatraju da im pripada trećina ministarstava, i to koja će jamčiti provođenje reformi za koje su se zalagali. Tako se moglo čuti da će Most u pregovorima inzistirati na Ministarstvu unutarnjih poslova koje bi trebao voditi neovisan čovjek jer je, kažu, borba protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih ciljeva.

Patrik Macek/PIXSELL

Na listi zahtjeva su i ministarstva pravosuđa, uprave, poljoprivrede, gospodarstva i zaštite okoliša. Razmišljalo se i o resoru poduzetništva, no tek će se vidjeti hoće li ga i tražiti. Na sastanak stižu i s prijedlogom da energetika u budućnosti ne bude sastavni dio Ministarstva gospodarstva, nego da se pripoji zaštiti okoliša.

Šef HDZ-a na Facebooku je najavio da će predložiti plan reorganizacije javne uprave.

- Temelj našeg prijedloga drastično je smanjenje broja agencija, državnih ureda, zavoda i javnih ustanova. Racionalizirat ćemo tamo gdje su se dosad događala dupliranja radi zbrinjavanja partijskih podobnika - objavio je.

Naveo je da je plan objedinjavanjem sličnih poslova sustav učiniti efikasnijim.

HDZ želi ukidanje dupliranja

- Ukinut ćemo dupliranje subjekata i fantomsko rukovođenje - objavio je šef HDZ-a.

Što u brojkama podrazumijeva plan o drastičnom smanjenju agencija i zavoda za sada šef HDZ-a nije pojasnio. Partneri u Domoljubnoj koaliciji, iako podržavaju racionalizaciju državne administracije, za koju su se zajedno s HDZ-om zalagali u kampanji, napominju da se taj posao ne može raditi bez analize stanja koja, kažu, mora biti brza.

- Nisam sklon ukidanju pojedinih agencija samo radi ukidanja. Nije dobro lomiti preko koljena. Treba ići u postupno smanjenje - kaže jedan od partnera. Kao mogućnost u javnosti se spominjalo osnivanje državnog holdinga, a ta megatvrtka upravljala bi javnim poduzećima. Cilj partnera je stabiliziranje zemlje, rast kreditnog rejtinga i privlačenje investicija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...