Obavijesti

News

Komentari 4

Tuga u Mostaru: 'Željeli smo vjerovati da je to samo san'

Tuga u Mostaru: 'Željeli smo vjerovati da je to samo san'
8

Pet osoba pod još uvijek neutvrđenim okolnostima poginulo je u padu sportskog zrakoplova, od čega troje djece. Na više mjesta u Mostaru građani su spontano palili svijeće i molili za poginule

VIDEO

U Mostaru je u utorak pokopano troje djece, brat i sestra Luka i Lana Lovrić, te Arman Hadžiomerović kao i pilot Ivan Karačić koji je upravljao letjelicom koja se u subotu srušila južno od Mostara i u kojoj je život izgubio i mladić Muhamed Sipović.

Pet osoba pod još uvijek neutvrđenim okolnostima poginulo je u padu sportskog zrakoplova, od čega troje djece.

Na groblju u Dračevicama na posljednji počinak osmogodišnjeg Luku i desetogodišnju Lanu ispratili su roditelji, rodbina i više tisuća ljudi.

Tijelo Armana Hadžiomerovića pokopano je na groblju Sutina, gdje će u srijedu biti pokopan i Muhamed Sipović, dok je pilot Ivan Karačić pokopan na mjesnom groblju Slipčići kod Čitluka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Središnja komemoracija održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Pet svijeća gorjelo je na bini, a djeca i brojni nazočni upisivali su se u knjigu žalosti.  

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić obratio se na komemoraciji upućujući sućut roditeljima i ističući kako se naizgled bezbrižan dan pretvorio u strašnu tragediju. 

"Željeli smo vjerovati da je to samo san. Tragedija je ostavila duboku bol u obiteljima, gradu, u cijeloj BiH. Dragi Luka, Lana, Armane, Muhamede i Ivane vjerujemo da ste otišli u drugi, bolji svijet u kojemu ćemo se ponovno susresti. Neka vam je laka ova hercegovačka gruda", rekao je gradonačelnik Bešlić.  

Brojne brzojave obiteljima i ožalošćenima poslali su brojni uglednici među kojima je i hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović i federalni premijer Fadil Novalić.

Na više mjesta u Mostaru građani su spontano palili svijeće i molili za poginule.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a