Obavijesti

News

Komentari 230

Motociklistima opet postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće...'

Motociklistima opet postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće...'
8

Mladi motociklist (23) lakše je ozlijeđen nakon što je motorom naišao na zamku u mjestu Jarci nedaleko Varaždina. Netko je namjerno postavio sajlu između dva stabla

VIDEO

Dvojica motociklista u petak su u mjestu Jarki naletjeli na zamku. Netko je ponovno postavio sajlu između dva stabla, vjerojatno u namjeri da ozlijedi motocikliste u vožnji. I uspjelo mu je. Vozač se danas jedva kreće.

-Na sajlu je naletio dečko od 23 godine, udario je o ruke i vrat i danas se jedva pomiče - priča nam predstavnik motociklista koji kaže kako bi volio ostati anoniman. Ljut je, jer su već nailazili na zamke, a pretpostavlja kako se radi o ljudima koji uistinu žele ozlijediti vozače.

Inače, Jarki su malo mjesto u općini Cestica, 20-ak kilometara udaljeno od Varaždina, a ujedno su dom dvadesetak ljubitelja motocrossa. Još uvijek nemaju klub, ali rade na njegovom osnivanju. Predstavnik motociklista kaže kako uvijek voze po dogovorenim stazama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Uvijek se vozimo isključivo državnim šumama, stazama koje smo dogovorili s načelnikom ili policijom te po vlastitim šumama. Nikada ne ulazimo na privatna zemljišta. Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio - priča čitatelj, veliki ljubitelj motocrossa još od djetinjstva. 

Napomenuo je i kako su tek nekoliko milimetara debelu sajlu skinuli kako se tkogod drugi ne bi ozlijedio.

Mladić je naletio na smrtonosnu zamku: 'Više se nije vratio kući'
Mladić je naletio na smrtonosnu zamku: 'Više se nije vratio kući'

Ovo nije izolirani slučaj. Prije nekoliko dana već smo pisali o sličnom incidentu.

- Ovo je s namjerom pokušaja ubojstva, jednako kao i postavljanje nagazne mine! U zadnje vrijeme učestalo na više lokacija i ne bi se iznenadio da je riječ o psihopatu pojedincu ili nekoga tko želi steći status “serijskog” ubojice. A mrtvih je, nažalost, već i bilo, ovo je samo jedan od komentara ispod objave članova Sportsko rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad. 

Oni su objavili na Facebooku upozorenje da je netko na stazi postavio sajlu. 

- Na Ivanščici, stazi Prekrižje, točnije kod desnog skretanja prema vrhu, kilometar i pol od vrha bila razvučena sajla između drveća!! Sajla je uklonjena, ali pažnja, jer nikad se ne zna gdje su budale sve to još razvukli!! - stoji u objavi SRD 315 Sjeverozapad. 

Žice su i dalje u šumi: 'Stavljaju nam zamke i još uvijek prijete'
Žice su i dalje u šumi: 'Stavljaju nam zamke i još uvijek prijete'

Oni su također sajlu uklonili te u objavi pozvali sve na oprez. U komentarima ispod objave stoje i informacije da sajli ima još, da su je našli i na putu koji spaja Pionir i Prekrižje. 

Podsjetimo na tragičnu smrt Doriana Semiona Valentića (21) iz Brnelića koji je u kolovozu prošle godine tijekom vožnje na motociklu šumskim putem na području Jelenja kod Rijeke naletio na sajlu. 

To je inače staza kojom voze motociklisti. Mladi je vozač imao teške ozljede, liječnici su mu pokušali pomoći na mjestu nesreće, ali nisu ga uspjeli spasiti. Sajlu je netko postavio u visini prsa i vrata motociklista. 

Tada nam je Tihomir Harambašić (27), član Facebook grupe Extreme Enduro Predators, rekao kako su znali naletjeti na svakakve zamke - od čavala, šiljaka, sajli, omči...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a