Obavijesti

News

Možete li živjeti bez interneta u današnje vrijeme?

Možete li živjeti bez interneta u današnje vrijeme?
1

Rijetki se još sjećaju kako je bilo tražiti po knjigama i zvati opće informacije da bi došli do izgubljenog broja telefona, dok nam je u današnje vrijeme nezamislivo tražiti informacije bez interneta

Rijetki među vama sjećaju se kakav je život bio bez interneta. Kada ste nešto htjeli saznati, trebalo je otići u knjižnicu ili pitati nekog starijeg. Postojale su opće informacije, koje ste mogli nazvati s vašeg kućnog, fiksnog telefona i saznati sve što vas zanima. 

Zamislimo na trenutak život bez interneta

Krenuli ste na put

Imate adresu, ali niste 100% sigurni gdje idete, jer tamo nikada niste bili. Srećom, na cestama postoje prometni znakovi, ali kad jednom siđete s glavne ceste i uđete u kvartove, izgubljeni ste. Morate stati i pitati ljude, jer rekli smo, ne postoji internet pa ne postoji ni navigacija. Kasno je, nigdje nikoga, možda ste ipak trebali ponijeti kartu grada?

Ogladnili ste

Kasno je, trgovine ne rade, nema ništa u frižideru, želite naručiti neku dostavu hrane, ali niti znate koje dostave rade u ovom trenu, niti imate brojeve, niti su vam dostupni jelovnici. Ako živite u zgradi, možete ići pretraživati poštanske sandučiće u lovu na letke s brojevima, ako pak nema letaka, zapravo nemate izbora.

Ide vam se negdje van

Sami ste u nepoznatom gradu i rado biste okusili noćni život, ali nema interneta pa nemate niti koga pitati gdje se ide van, kakve su cijene i tko nastupa tu večer. Pomogao bi put do kioska, jer još uvijek postoje novine s ovakvim tipom informacija, no što ako ste recimo u Kini? Niti govorite jezik, niti čitate pismo.

 

Želite se lijepo obući

No čak i nakon detaljnih obilaska svih dućana u okolici i šire, niste pronašli nešto po svom ukusu. Kako nema interneta, jedini način je da se spakirate i krenete za Trst, a kako nema ni navigacije, pazite na onaj izlaz prema Veneciji. Ne želite zalutati, zar ne?

Treba li vam još razloga zašto više ne znamo živjeti bez interneta? On nam dođe kao najbolji prijatelj, koji sve zna, može i čuva zauvijek.

Nemojte živjeti u prošlosti – pozovite Vip internet k sebi još danas. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je