Obavijesti

News

Komentari 97

Mrak Taritaš ima novu stranku: 'Mi smo dosljedni i odgovorni'

Mrak Taritaš ima novu stranku: 'Mi smo dosljedni i odgovorni'
5

Osvrćući se na gospodarska pitanja Mrak Taritaš je rekla kako se Hrvatske ne može razvijati samo na turizmu nego je potreban stabilan ekonomski program zemlje...

VIDEO

Novu političku stranku, Građansko-liberalni savez (GLAS), osnovali su u nedjelju u Zagrebu bivši članovi HNS-a na čelu s  Ankom Mrak Taritaš, koji, kako su rekli, nisu mogli prihvatiti 'nemoralnu trgovinu s HDZ-om' i žele vratiti povjerenje u institucije države.

Na osnivačkoj konvenciji sudjelovalo je 189 članova iz 13 županija, među kojima oko trećina njih do sada nisu bili članovi neke stranke.

Za predsjednicu je izabrana Anka Mrak Taritaš a za potpredsjednike Goran Beus Richembergh i Diana Topčić Rosenberg.

Ovo je veliki i zahtjevan posao, kazala je Anka Mrak Taritaš, nakon izbora  za predsjednicu GLAS-a, i pozvala se u šali na uzrečicu: "Da je lako ne bi nas zapalo".

GLAS će promicati otvoreno društvo, otvorenost za druge i drugačije, za ideje, za razmišljanje i za budućnost zemlje, izjavila je Mrak Taritaš, dodavši da će GLAS "vikati glasno, temeljeći se na multikulturalnosti, uključivosti i sekularnosti".

Imamo čist obraz, dosljednost i odgovornost. Glas smo dobrih vibracija koji od danas počinje svoje organizacijske pripreme diljem cijele Hrvatske, kazala je.

Ustvrdila je da su građani  izgubili sigurnost i vjeru u državne institucije i, kazala je, mi ćemo zajedno raditi na tome da im vratimo vjeru da možemo zajedno raditi na boljitku Hrvatske.

Osvrćući se na gospodarska pitanja Mrak Taritaš je rekla kako se Hrvatske ne može razvijati samo na turizmu nego je potreban stabilan ekonomski program zemlje, stabilne porezne prilike i uklanjanje parafiskalnih nameta, reforma javne uprave i stabilno pravosuđe, te decentralizacija zemlje.

Statut GLAS-a  predviđa osnivanje Programskog vijeća čiji je cilj promišljanje programa i projekata te njihovo predlaganje tijelima stranke, a koje uključuje i nestranačke osobe i udruge.

Konvenciju su pozdravili vodeći ljudi stranaka: SDP-a, HSU-a, Nove ljevice, HSS-a, Samostalne demokratske srpske stranke, stranke Pametno i Naprijed Hrvatska, te zaželjeli GLAS-u uspjeh i ponudili suradnju.

Prijedlozi kandidata, statuta i dnevnog reda prihvaćani su bez rasprave i dodatnih prijedloga, te, osim izbora jednog člana predsjedništva, jednoglasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa