Obavijesti

News

Komentari 49

Mrak-Taritaš: Pogriješili smo, nešto nismo odradili kako treba

Mrak-Taritaš: Pogriješili smo, nešto nismo odradili kako treba

Upitana zašto birači nisu vjerovali lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću, kaže kako očito nisu bili dovoljno uvjerljivi, ali nije sklona da se cijela krivnja svali na Bernardića

VIDEO

Predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u nedjelju da trenutni rezultati parlamentarnih izbora, po kojima Restart koalicija ima 43 mandata, pokazuje da nešto nisu odradili kako treba.

"Sada se već pokazuje da su izlazne ankete bile potpuno u pravu, što pokazuje da nešto nismo odradili kako treba, da je Hrvatska otišla od centra prema desno i da nas, koji smo od centra prema lijevo, čeka ozbiljan posao", rekla je Mrak-Taritaš, dodavši da ima gorak okus u ustima. 

POGLEDAJTE VIDEO Reakcija Anke Mrak Taritaš

Upitana što to nisu dobro napravili, rekla je da im očito nedostaje neka nova snaga i ideja. Ipak, smatra, krivca ne treba tražiti u nekom drugom, nego u sebi samom. 

Hrvatska je vjerovala premijeru Plenkoviću i njegovim riječima, očito postoji i bojazan od "dana poslije" vezan uz koronu, navodi Mrak-Taritaš, a građani zasigurno imaju osjećaj i da je to ova Vlada to pristojno odradila te da nekoj novoj ne bi vjerovali.

Sutra će proći kroz izborne rezultate i vidjeti što se treba raditi drugačije jer je očito da njihove poruke nisu došle do birača, dodaje.

Upitana zašto birači nisu vjerovali lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću, kaže kako očito nisu bili dovoljno uvjerljivi, ali nije sklona da se cijela krivnja svali na Bernardića.

Tomašić: 'U koaliciju s HDZ-om jedino ako pristanu da Srbi ne mogu biti u istoj Vladi kao i mi'
Tomašić: 'U koaliciju s HDZ-om jedino ako pristanu da Srbi ne mogu biti u istoj Vladi kao i mi'

"To nije dobro. On je napravio ono što je smatrao da je najbolje. Ako je netko od nas mislio da neke stvari ne radimo dobro onda smo to trebali reći prije, a ne sad, pri tome mislim na kolege iz SDP-a", poručila je Mrak-Taritaš.

Smatra da ovo nije trenutak u kojem Bernardić treba dati ostavku na poziciju predsjednika SDP-a jer to ne treba biti ishitrena odluka, već treba vidjeti koliko je povjerenje Predsjedništva stranke. 

Vezano za osobnu odgovornost, smatra da je možda trebala više inzistirati na temi zagrebačkog potresa i obnove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca