Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
84 komentara

Mrak Taritaš: Treba mijenjati zakone da i Crkva plaća obveze

Vatikanske ugovore koje RH ima sa Svetom Stolicom postoje i ugovori s Hrvatskom biskupskom konferencijom, tzv. mali Vatikanski ugovori, koji definiraju uglavnom obveze RH prema katoličkoj Crkvi

Foto: screenshot/Youtube/Twitter
84 komentara

Kao saborska zastupnica ja vam trošim nula kuna. Novac za mene i kolege koji smo izašli iz stranke i osnovali svoju stranku dobiva HNS, znači trošimo nula kuna, dobivamo samo saborsku plaću, rekla je za 24sata saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš na pitanje je li biti zastupnik najbolji uhljebnički posao. 

Kazala je kako troškovi zastupnika pokrivaju njihov posao koji se sastoji i od putovanja i posjeta stranim zemljama i delegacijama. 

- Trebalo bi to ljudima razjasniti jer ovako vide brojku koja ružno zvuči - rekla je Mrak Taritaš. 

Komentirala je i trošenje novca u crkvi i kazala da uz Vatikanske ugovore koje Republika Hrvatska ima sa Svetom Stolicom postoje i ugovori s Hrvatskom biskupskom konferencijom, tzv. mali Vatikanski ugovori, koji definiraju uglavnom obveze RH prema Katoličkoj crkvi kao najvećoj vjerskoj zajednici. 

- Mi možemo i bez Vatikanskih ugovora izmijeniti ove druge ugovore izmjenama zakona tako da i Crkva ima određene obveze. Crkva kada gradi ne plaća doprinose kao svi ostali - rekla je Mrak Taritaš. 

CIJELI RAZGOVOR S ANKOM MRAK TARITAŠ POGLEDAJTE U VIDEU

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message