Obavijesti

News

Komentari 32

'Mrsić i Matić radi osobnih interesa napadaju branitelje'

'Mrsić i Matić radi osobnih interesa napadaju branitelje'
1

Mirando Mrsić i Predrag Matić su se, kažu, upustili u pozivanje na medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, manipulirajući podacima o braniteljskim mirovinama.

VIDEO

Izjave Miranda Mrsića o braniteljskim mirovinama kojima HDZ kupuje izborne glasove, nakon Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak je osudila i HVIDR-a  optuživši Mrsića, Predraga Matića i medije da neargumentirano šire laži  i stigmatiziraju hrvatske branitelje uoči euroizbora.

Bivši SDP-ovi ministri Mirando Mrsić i Predrag Matić šire laži o hrvatskim braniteljima proteklih dana isključivo radi  osobne koristi i uspjeha na predstojećim EU izborima, ocjenjuju u priopćenju predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora Josip Periša.

Mrsić i Matić su se, kažu, upustili u pozivanje na medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, manipulirajući podacima o braniteljskim mirovinama. 

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ovoga je tjedna s konferencije za novinare prozvao HDZ da braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove, dok je bivši ministar branitelja Predrag Matić u RTL Direktu rekao da je porast broja branitelja "samo početak pakla koji nam slijedi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mrsić o razdvajanju mirovina: Što Vlada i Medved skrivaju?
Mrsić o razdvajanju mirovina: Što Vlada i Medved skrivaju?

Na Mrsićeve izjave jučer je oštro reagiralo Ministarstvo branitelja optuživši Mrsića, uz ostalo, da je kao ministar razdvajanjem radničkih i braniteljskih mirovina izazvao "nesigurnost kod ove ranjive populacije (branitelja) i nastavak izazivanja kaosa".

U HVIDR-i kažu da su Mrsić i Matić očito zaboravili "ratne profitere i dezertere, te ostale koji su se bogatili i radili na izdaji nacionalnih interesa, dok su hrvatski branitelji i domoljubi ginuli i bili ranjavani da bi cijeli hrvatski narod obranili od velikosrpskog agresora i stvorili samostalnu hrvatsku državu".

Bivše SDP-ove ministre, kažu, očito ne smetaju mirovine sudionika NOR-a i bivše JNA od kojih gotovo 20000 prima mirovinu prema zakonu koji je preuzet još od vremena SFRJ, te omogućava  da ih nasljeđuju njihove obitelji.

"Činjenica je da je i sam predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH rođen čak 12 godina nakon II. sv.rata. Međutim, nepobitna je činjenica da braniteljske mirovine godinama prolaze razne revizije, provjere i kontrole, dok partizanske mirovine nitko ne dovodi u pitanje", kaže HVIDR-a koja Matiću i Mrsiću poručuje  da pronalaze put do svojih fotelja ne zadirući pritom u dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Za huškačku kampanju protiv branitelja HVIDR-a je prozvala i medije, posebice internetske portale, koje, kažu, predvodi "Index", te razne političare, koji su se "koristeći legitimne referendumske inicijative, natjecali u blaćenju i stigmatiziranju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji". Pojedini novinari natjecali su se u njihovom stigmatiziranju kao povlaštenih i privilegiranih osoba, prikazujući ih kao jedini i najveći teret države i društva.

Cilj im je da branitelje i njihove obitelji odvoje od naroda, "zaboravljajući da su branitelji njegovo duša i tijelo, ranjeno u obrani naše Domovine, ali zacijeljeno u daljnjem zajedničkom životu i okrenuto boljoj budućnosti".

"Sve ove dugogodišnje medijske hajke prema hrvatskim braniteljima posebno žalosne, imajući u vidu kako se ostale države ponose svojim ratnim veteranima, te ovim putem ističemo svoje razočarenje ovim nametnutim stanjem u našem društvu i oštro osuđujemo daljnja stigmatiziranja i manipuliranja javnosti usmjerenih protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na uske političke i osobne interese", poručuju Đakić i Periša.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.