Obavijesti

News

Komentari 29

Mubarakovi suradnici htjeli u Hrvatskoj oprati prljavi novac

Mubarakovi suradnici htjeli u Hrvatskoj oprati prljavi novac
7

Zbog prosvjeda koji traju već 14. dan, pregovori su zaustavljeni. Egipćani su se zanimali za gradnju hotela i ulaganje u trgovinu, doznaje Večernji list

VIDEO

Član egipatskog predsjedništva Muhamed Ezz i smijenjeni ministar turizma Zuher Grana čije su imovine u domovini i inozemstvu zamrznute zbog korupcije, navodno su htjeli ulagati u Hrvatsku i oprati prljavi novac, no zbog prosvjeda koji već 14 dana traju u Egiptu, nisu uspjeli, piše Večernji list. 

Početkom prosinca prošle godine premijerka Kosor je u Egiptu predstavila 30 javnih investicijskih projekata ukupno vrijednih oko 14 milijardi eura. Navodno je o ulaganjima razgovarala sa Ezzom i Granom koji su bliski suradnici egipatskog predsjednika Mubaraka, no i mnogim drugima kojima je sada zabranjeno napuštanje zemlje. Ezz je navodno htio ulagati u izgradnju hotela na našim otocima, a Grana u trgovinu i industriju željeza, potvrdio je Večernjem izvor iz egipatske gospodarske komore. 

Mladen Pavić, glasnogovornik Vlade, rekao je kako je dobro što nije došlo do ulaganja i pranja prljavog novca preko Hrvatske. 

>>>Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prosvjedi se nastavljaju unatoč pregovorima vlade i opozicije

Iako su egipatska vlada i opozicija započeli pregovore o rješavanju političke krize, prosvjedi ne prestaju. Prosvjednici se drže svog prvotnog cilja, tjeranja predsjednika Hosnija Mubaraka s vlasti i ne namjeravaju napustiti glavni trg u Kairu sve dok on ne podnese ostavku. Zamjenik predsjednika Omar Sulejman ugostio je u nedjelju opozicijske stranke kako bi razgovarali o normalizaciji stanja u zemlji, no za sada dogovora nema. Dogovorili su se da će zajedno osnovati odbor od poznavatelja prava i politike sa zadatkom da predlože ustavne amandmane. 

Opozicija je za državnu televiziju rekla kako sumnja u motive vlade, a Muslimansko bratstvo neće sudjelovati u budućim pregovorima sve dok vlada ne izađe u susret zahtjevima prosvjednika da Mubarak odstupi, da se parlament raspusti, puste svi politički zatvorenici i ukinu svi izvanredni zakoni. Essam el-Erian iz Muslimanskog bratstva rekao je da je vlada samo površno odgovorila na neke od zahtjeva, prenosi BBC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.