Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mučenje u domu: Gasili čikove na dječaku, pržili ga metalom...

Ma da mi je tamo zlostavljano dijete, ne znam što bih učinila. Pa to je nečije dijete, pobogu! Zašto se zataškava slučaj umjesto da se kazne počinitelji - kazala nam je jedna žena koja živi u blizini

12 komentara

Gasili su čikove na njemu, brutalno ga zlostavljali, pržili su ga usijanim metalom, dio je monstruozne torture koju je, neslužbeno doznajemo, prošao dječak (14) u jednom domu za mladež u Istri.

- Iživljavali su se nad njime četkicom za zube, dijete je plakalo sve vrijeme - kazao nam je naš izvor.

Strava u domu za mladež

Nakon što je nedavno donesena nepravomoćna presuda odgojitelju jer je propustio spriječiti brutalno zlostavljanje dječaka u istom Domu za mladež 2010. godine, ovaj novi slučaj teškog zlostavljanja iz svibnja ove godine istražuje policija.

- Ma da mi je tamo zlostavljano dijete, ne znam što bih učinila. Pa to je nečije dijete, pobogu! Zašto se zataškava slučaj umjesto da se kazne počinitelji, i to odmah - kazala nam je jedna žena koja živi u blizini doma.

Prijava policiji stigla je 12. svibnja ove godine.

- Policija je primila prijavu o počinjenju kaznenog djela na štetu štićenika doma koji je u događaju lakše ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. S obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku i Zakona o sudovima za mladež, nismo u mogućnosti iznositi pojedinosti - rekli su nam iz PU istarske.

Gasili su čikove na njemu, brutalno ga zlostavljali, pržili su ga usijanim metalom, dio je monstruozne torture koju je, neslužbeno doznajemo, prošao dječak (14) u jednom domu za mladež u Istri.

Bio je to pravi pakao za dječaka, koji je bio nemoćan tijekom iživljavanja.

Što se točno dogodilo, u domu ne želi govoriti niti ravnateljica, koja je na to mjesto došla prije nekoliko mjeseci.

- Odmah smo poduzeli sve mjere i prijavili slučaj nadležnim institucijama. Trenutačno se provode izvidi što se točno dogodilo. To će vam bolje reći policija. Žrtva je dobila svu pomoć - kratka je bila ravnateljica, koja nam nije htjela reći koliko je bilo odgojitelja u domu u to vrijeme.

Tek je napomenula da u ustanovi trenutačno boravi 14 štićenika, a na pitanje jesu li počinitelji izuzeti iz kolektiva nije odgovorila, kao niti je li zlostavljani dječak u domu ili je izuzet.

Naš izvor nam je rekao da pitamo ravnateljicu gdje je bio noćni djelatnik u to vrijeme, jer ga navodno nije bilo “zbog mjera štednje”.

Poslali smo stoga upit ravnateljici o tome je li istina da u domu nije bilo noćnih djelatnika, no nikakav odgovor nismo dobili.

Socijalni radnici obaviješteni

O slučaju smo pitali i ravnateljicu nadležnog Centra za socijalnu skrb, kazala je da je telefonom obaviještena o cijelom slučaju.

- Odgojitelj doma je nazvao našega kolegu te ga izvijestio da se dogodio težak slučaj. Još ništa pismeno nismo dobili pa kada dobijemo, postupit ćemo sukladno zakonu. Od djece koja su u domu tek je jedno dijete u sustavu našeg centra, a ostala djeca iz drugih centara u državi - rekla je ravnateljica centra.

U pokušaju da dobijemo i bivše ravnatelje tog doma, naletjeli smo na zid šutnje. Nitko baš ništa nije htio reći.

Možda vas zanima i ovo:
Message