Obavijesti

News

Komentari 26

Muke gay para: Jednom sinu dali državljanstvo, drugom ne

Muke gay para: Jednom sinu dali državljanstvo, drugom ne

Jedan od blizanaca, Aiden, nosi DNK Andrewa Dvash-Banksa rođenog u L.A-ju dok je drugi dječak, nekoliko minuta stariji Ethan, začet spermom Andrewovog supruga Elada, rođenog u Izraelu

VIDEO

Gay par iz SAD-a, čija djeca su djeca začeta spermom različitih očeva, tuže federalnu vladu nakon što je jednom djetetu dodijeljeno američko državljanstvo, a drugome nije. 

Jedan od blizanaca, Aiden, nosi DNK oca Andrewa Dvash-Banksa rođenog u Los Angelesu dok je drugi dječak, nekoliko minuta stariji Ethan, začet spermom Andrewovog supruga Elada, rođenog u Izraelu. 

Ethan je tako sa svojih tek navršenih 16 mjeseci postao tužitelj u predmetu protiv savezne vlade te traži ista prava kao i njegov brat blizanac Amerikanac. 

- Pokušavamo dobiti pravdu za Ethana i ispraviti pogrešku koju State Department provodi i možda tako pomoći drugim parovima - kazao je Ethanov biološki otac Elad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To su blizanci, kako ih se može tako razlikovati? A rođeni su u nekoliko minuta razmaka - pita se Andrew. 

Radi se o tome da je Andrew začet genetskim materijalom državljana SAD-a gdje je i rođen dok Ethan nema biološku vezu s roditeljem koji je američki državljanin. 

Andrew je Elada upoznao tijekom studija u Izraelu. Kako se nisu mogli vjenčati niti u SAD-u niti u Izraelu, preselili su se u Kanadu gdje su 2010. sklopili brak. Njihove blizance rodila je ista surogat majka. Sve je izgledalo idilično dok se nisu odlučili preseliti u SAD te su u američkom veleposlanstvu u Torontu aplicirali za državljanstvo.

Službenica je, kažu, od njih zahtijevala DNK test kojim bi se utvrdilo tko je otac kojeg djeteta jer inače niti jedan neće dobiti državljanstvo. Par je znao tko je čiji otac, ali su tu informaciju htjeli zadržati za sebe. Ubrzo su dobili dvije omotnice - veću u kojoj je bila Aidenova američka putovnica i manju u kojoj je bila odbijenica za Ethana. Kako bi ipak posjetili Andrewovu obitelj u Los Angelesu, dječaku je odobrena turistička viza koja je istekla prošlog mjeseca.

Iz State Departmenta za sada su bez komentara, piše Daily Mail

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1