News

Komentari 0

MUP Srbije uhitio policajce osumnjičene za šverc i prodaju kokaina iz Južne Amerike

MUP Srbije uhitio policajce osumnjičene za šverc i prodaju kokaina iz Južne Amerike

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je sudionike na uspješnoj akciji, ocijenivši da policija čisti svoje redove od "prlјavih" policajaca

Srbijanska policija uhitila je četiri osobe, među kojima policajca i pripadnicu sigurnosno-informativne agencie (BIA), koji se sumnjiče da su u duljem razdoblju šverali drogu iz Južne Amerike u Europsku uniju, objavio je u srijedu MUP Srbije na službenoj internetskoj stranici.

Sektor unutarnje kontrole MUP-a (SUK) je, u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i BIA-om uhitio policijskog službenika Uprave kriminalističke policije (UKP) D. J. (1981.), njegovu suprugu pripadnicu BIA-e D. J. (1983.), te bivšeg policijskog službenika K. M. (1978.) pod sumnjom da su, kao članovi organizirane kriminalne skupine krijumčarili velike količine kokaina prekooceanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlјe EU-a, a potom novac stečen prodajom kokaina prebacivali iz EU-a u Srbiju i Crnu Goru.

Kao član skupine uhićen je Ž. F.(1988), vozač iz Aranđelovca.

U priopćenju MUP navodi da je D. J. zlouporabom službenog položaja provjeravao baze podataka MUP-a o istragama UKP-a i povjerljiva saznanja neovlašteno prenosio ostalim članovima osumnjičene skupine.

Njegova supruga D. J. je kao pripadnica BIA-e, provjerama kroz baze podataka te sigurnosne agencije, pribavlјala podatke o istragama koje vodi BIA i dijelila ih članovima skupine.

Uhićenog D. D. se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru prebacivao veću količinu novca stečenog prodajom kokaina, a dio svote ulagao je u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlјe Unije.

Uhićeni K. M. sudjelovao je u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Europu i prikuplјanju novca od prodane droge, te i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru, dok je dio novca od prodaje droge ulagao u gradnju nekretnina na teritoriju Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac zarađen prodajom kokaina dovozio iz Europske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je sudionike na uspješnoj akciji, ocijenivši da policija čisti svoje redove od "prlјavih" policajaca.