Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Muškaraci na motorima oteli su humanitarca iz Njemačke

Džihadističke skupine, među kojima su neke povezane i s al Qaedom i Islamskom državom nekoliko su puta napadale vojne i civilne ciljeve duž  nesigurne granice između Malija i Nigera

2 komentara

Naoružani muškarci oteli su njemačkoga državljanina u zapadnom Nigeru u blizini granice s Malijem, rekao je nigerski javni tužitelj.

Cheibou Samna rekao je da su otmicu izveli muškarci na motorima oko 25 kilometara južno od grada Inatesa. Samna je naveo da je otet humanitarni radnik Joerg Lange, ali nije iznio više pojedinosti. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova nije željelo komentirati otmicu.

Džihadističke skupine, među kojima su neke povezane i s al Qaedom i Islamskom državom nekoliko su puta napadale vojne i civilne ciljeve duž  nesigurne granice između Malija i Nigera.

Skupine bliske Islamskoj državi u Zapadnoj Africi preuzele su odgovornost za napad u listopadu prošle godine u blizini granice u kojemu su poginula četiri američka specijalca i najmanje četiri nigerska vojnika. Zapadne sile, uključujući Francusku i SAD razmjestile su tisuće vojnika na području Sahela radi borbe protiv, po njihovoj procjeni, sve veće islamističke vojne prijetnje te podupiru zajedničke snage pet regionalnih vojski.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message