Obavijesti

News

Komentari 178

'Suprug mi je držao pištolj na glavi, govorio da sam glupa...'

'Suprug mi je držao pištolj na glavi, govorio da sam glupa...'
1

Muž me tukao kao pravi policajac. Znao je gdje udariti bez da ostanu veliki tragovi. Brzo je tu noć došla policija pred kojima je on počeo galamiti da sam ja samu sebe izmlatila, otkrila je

VIDEO

Umirovljeni zadarski policajac Stjepan Čvrk i njegova supruga Antonija Čvrk upoznali su se u policijskoj postaji, dok je ona radila na odjelu za izdavanje dokumenata. U braku koji traje 20 godina dobili su troje djece, a kako tvrdi Antonija, sve troje djece često su svjedočila obiteljskom nasilju. 

Zbog nasilja u obitelji neko vrijeme s djecom je provela u sigurnoj kući, no kako ju je i tamo partner pronalazio, njezin mir bio je kratkog vijeka. A Stjepan Čvrk, inače nagrađivani policajac, u dva je navrata bio uhićivan te je jednom i uvjetno osuđen, piše Jutarnji list.

- Na godišnjicu braka 12. prosinca 2018. došao je s prijateljem s kojim u fušu radi fini kamen. Malo smo popili, bili smo u Kožini gdje su oni usput nešto odvezli. Pritom je vikao i psovao. Govorili su mi da sam glupa glupača - ispričala je.

- Odjednom je odlučio da se kući po mraku vraćam pješice. Udario me šakom u glavu i bacao me po autu kao vreću krumpira. On kad pije, sav se izobliči. Pjena i voda mu krenu na usta. Udario me šakom u glavu. Krv mi je šikljala iz glave. Probušio mi je jaknu. Jedva sam izašla iz auta pa me počeo gušiti vičući prijatelju: Ubit ću je! Mislila sam da sam gotova - kazala je za Jutarnji list Antonija Čvrk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da ni sama ne zna koliko je puta suprug na njoj razbio stolicu. Dok se borila za živu glavu, Antonija je ostala u čudu kad je vidjela da Stjepan pritom dlanom trlja po njezinom licu.

- Krv je šikljala, a on je s krvavom rukom počeo sebe mazati po licu i vikati prijatelju: 'Je l' vidiš da je ona mene udarila?'

'Tukao me kao pravi policajac'

- Otrčala sam do neke kuće, ali me Stjepan sustigao i ponovno udario u glavu. Odvukao me do auta, a ja sam se zaključala u prijateljev kombi po čijem je staklu Stjepan lupao i vikao da će me ubiti. Oči su mi bile otečene i ništa vidjela nisam. Prijatelj me odvezao kćeri u čijem je stanu već bio Stjepan. Prijetio mi je da ću završiti u kolicima. Muž me tukao kao pravi policajac. Znao je gdje udariti bez da ostanu veliki tragovi. Brzo je tu noć došla policija pred kojima je on počeo galamiti da sam ja samu sebe izmlatila - otkrila je još Antonija koja je nakon toga odvezena na Hitnu, a muž u lisicama na obradu.

Inače, Stjepan Čvrk je dva puta bio nagrađivan u službi.

Međutim, protiv njega je već donesena pravomoćna sudska presuda za prijetnje smrću, obiteljsko nasilje i zlostavljanje djeteta od 2013. do srpnja 2015. Zadarski Općinski sud ga je osudio na šest mjeseci rada za opće dobro i uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje.

Već jednom osuđen za nasilje

Prema presudi, Čvrk je jednom pred djecom repetirao pištolj u koji je stavio spremnik s mecima i naslanjao ga na Antonijinu sljepoočnicu prijeteći da će ubiti nju, a potom i sebe.

Drugom joj je prilikom prijetio da će je zaklati kuhinjskim nožem, a jednom ju je gurnuo preko balkonske ograde držeći je za donji dio tijela. U oba slučaja, Antoniju je spasilo jedno od djece!

Iz PU zadarske ističu da 43-godišnjak od kraja 2017. više nije njihov zaposlenik jer je u mirovini. 

Prvi put kazneno je prijavljen u listopadu 2017. zbog nasilničkog ponašanja i prijetnji supruzi. isto se ponovilo i 12. prosinca. 2018. zbog istih optužbi.

-  Obitelj je kroz 2018. bila pod tretmanom Centra za socijalni rad, ali cijelo to vrijeme nije imala bilo kakvih primjedbi na ponašanje supruga. Ona ga sada tereti i za neka navodna kaznena djela počinjena prije nego što je on pravomoćno osuđen - kaže Antonio Vedrić, Čvrkov odvjetnik, dodajući da je njegov klijent krajem 2017. umirovljen na vlastiti zahtjev.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje