News

Komentari 14

Na autocestama kolone od ranog jutra, a splitska zračna luka prekrcana putnicima

Na autocestama kolone od ranog jutra, a splitska zračna luka prekrcana putnicima

U kolonama se vozi prema moru i unutrašnjosti, kod Trakošćana je kolona duga 2,5 kilometa prije GP Macelj, a od jutra su velike gužve i u splitskoj zračnoj luci

Kraj kolovoza i godišnjih odmora za sobom povlače i velike gužve na cestama. Iz HAK-a javljaju kako je pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeno se vozi u kilometarskim kolonama na A1.

No, velike gužve nastale su i u splitskoj zračnoj luci gdje stotine ljudi čekaju na svoje letove.

Dok ugostitelji trljaju ruke nakon posjeta turista, mnogi turisti u kolonama čekaju povratak svojim domovima.

Najveće gužve stvaraju se na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj i A7 GP Rupa-Diračje u smjeru Slovenije, Krčkom mostu u oba smjera, na Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera. Kolone vozila na naplatnim kućicama Demerje i Lučko su oko 1 kilometar. Zbog prometne nesreće i gustoće prometa  između čvorova Zadar II i Zadar I u smjeru Zagreba se vozi u koloni dugoj 9 kilometara.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona na NP Trakošćan u smjeru Slovenije je oko 2,5 kilometara te se povremeno zatvara tunel Frukov Krč. Na A3 Bregana-Lipovac kolona vozila na čvoru LUČKO od čvora Jankomir u smjeru naplatne postaje Lučko duga oko 2 kilometra.

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 kilometra.

Na Mostu Krk (DC102) povećana je gustoća prometa u oba smjera, u smjeru kopna i otoka kolone su oko 4 kilometra.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povećana je gustoća prometa na prilazima turističkim središtima, mjestimice se vozi u kolonama u pokretu, osobito na dionicama Split-Podstrana, kod Omiša i Makarske te na dionici Raba-Komarna-Duboka na mjestima izgradnje pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Iz Hrvatskog autokluba pozivaju građane na strpljenje i oprez na cesti.

Najčitaniji članci