Obavijesti

News

Komentari 28

Djevojka pala s 200 m visine, poginuli mladić išao ju spasiti

Djevojka pala s 200 m visine, poginuli mladić išao ju spasiti
1

Muškarac koji je poginuo na Bjelašnici bio je iskusni i omiljeni planinar. GSS pretpostavlja da je za nesreću kriv jak vjetar koji ih je doslovno odgurnuo niz liticu

VIDEO

Na Bjelašnici u BiH jedna je osoba poginula, a jedna je žena teško ozlijeđena te je prebačena helikopterom u bolnicu.

- Troje planinara navodno je ostalo zameteno na Bjelašnici u popodnevnim satima. Jedna osoba je smrtno stradala, druga je teško ozlijeđena - rekao je glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić i dodao da su u spašavanje uključeni MUP KS-a, Gorska služba spašavanja, Federalna uprava Civilne zaštite te je angažirana i helikopterska jedinica Oružanih snaga, javlja N1.

Sve okolnosti nesreće nisu razjašnjene. Planinar čija je smrt potvrđena najvjerojatnije se ugušio pod naslagama snijega. Glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić kazala je kako je žena dovezena u teškom stanju, a život joj je ugrožen.

Bjelašnica je olimpijski skijaški centar i popularno odredište brojnih planinara a tamo do sada nije bilo većih nesreća niti je ove zime zbog malih snježnih padalina izdano bilo kakvo upozorenje na opasnost od lavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djevojka pala, mladić je išao spasiti

Prema riječima očevidaca mladić koji je izgubio život bio je iskusan planinar, a krenuo je spasiti djevojku koja je pala. 

- Uvijek su u ovakvim slučajevima informacije oprečne. Kako kažu oni koji su bili bliže mjestu nesreće, djevojka je pala, a mladić je krenuo da je spasi. Epilog znate, nažalost - kazao je Samir Korić koji se nalazi na Bjelašnici za Radiosarajevo.ba. 

- Bio je ljudina, mi se još uvijek nekako nadamo da se ovo nije dogodilo. Nitko ne može vjerovati. Moram reći da su svi reagirali ekspresno, da je helikopter na mjestu nesreće bio brzo nakon događaja, ali da zbog vjetra nije imao gdje sletjeti na planini - ispričao je jedan od očevidaca.

- Planinari sve znaju, no planina je planina. Bile su malo drugačije okolnosti, gore je sve bilo zaleđeno i vjetar ih je doslovno odgurnuo niz liticu. Ona je krenula prva, a on je krenuo za njom da ju uhvati. Nema pretjerano puno gore snijega, tako da ih nije zatrpala nikakva lavina. Radi se o mlađim ljudima, u kasnim dvadesetim, ranim tridesetim. Djevojka koja je stradala ima puno ozljeda. Pala je s visine od nekih 200, 250 metara - kazao je Edin Merzić, načelnik sarajevske Gorske službe spašavanja.

Još nije poznato je li u nesreći stradala i treća osoba, a GSS je objavio da su akciju spašavanja završili malo prije 18 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...