Obavijesti

News

Komentari 21

Teška noć pred vatrogascima, gori kod Grebaštice i na Hvaru

Teška noć pred vatrogascima, gori kod Grebaštice i na Hvaru
41

Požar kod Grebaštice još nije ugašen. Situacije je i dalje teška, a vatru gase javne vatrogasne postrojbe i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Gori i na Hvaru

VIDEO

Prema zadnjim informacijama požar kod Grebaštice još nije ugašen. Vatra je u jednom trenutku zaprijetila kućama. Srećom nije zahvatila naseljene kuće, a izgorio je jedan napušteni objekt. Situacije je i dalje teška, a vatru gase javne vatrogasne postrojbe i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Šibensko-kninske županije, a pomagali su im i kanaderi. 

Nema evakuacije

Nešto prije 11 sati kod Grebaštice je buknuo požar, a kako je tada javio DUZS gorilo je oko 80 hektara trave, raslinja i borove šume. no, vatra, nošena  jakom burom, nešto prije 15 sati se proširila i došla među kuće na predjelu Primošten Burni blizu Grebaštice. Ni jedna kuću nije zahvatio plamen, niti se ljudi za sad evakuiraju, no kola Hitne pomoći su na požarištu u pripravnosti. U gašenju sudjeluje 49 vatrogasaca sa 15 vozila sa šibenskog područja, a na požarište su upućena i četiri kanadera te dva air tractora. 

Vatrogascima su se u gašenju pridružili i mještani.  Polijevali su vatru kantama i tukli ju maslinovim granama ne bi li je ugasili. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik potjerali su vatru stotinjak metara od kuća prema makiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dat ćemo sve od sebe da ne dođe do evakuacije. Požar nije pod kontrolom. Vatrena fronata duga je kilometar i pol, a široka 700-800 metara. Gašenje nam uvelike otežava bura, kratko nam je kazao zapovjednik JVP Šibenik Darko Dukić te se vratio gašenju vatre. Nešto nakon podneva na požarište su došli šibenski gradonačelnik i dogradonačelnik Ante Županović i Franko Vidović.

Na Braču vjetar ponovno rasplamsao vatru

Požar koji je buknuo oko 9 sati na Braču, između Bola i Sumartina lokaliziran je nešto iza 11 sati, no vjetar ga je ponovno aktivirao oko 13 sati.  Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje javili su da su na teren poslana dva air tractora da pomognu vatrogascima.

Jutros je požar gasilo 15 vatrogasaca iz 4 DVD-a, a pomagala su im dva kanadera i helikopter.

Na Hvaru gori borova šuma

Vatrogasci su u subotu u 18.45 sati dobili dojavu da se zapalila borova šuma na području uvale Mlaske kod mjesta Sućuraj na Hvaru. Požar je zahvatio oko 100 hektara šume. Požar gasi 78 vatrogasaca sa ukupno 24 vozila. Pomagali su im tri kanadera i jedan air tractor no oni su zbog mraka prestali s radom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović