Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Na brodu oko kojeg se spore Hrvatska i C. Gora našli kokain

Jedno vrijeme se povlačila priča da će obje države moći koristiti brod Jadran, što bi bio ozbiljan presedan jer ratni brodovi su pravo obiteljsko blago neke države

061026-N-5330L-271
Foto: MC3 Matthew D. Leistikow
6 komentara

Policija u Crnoj Gori je na školskom brodu "Jadran" pronašla više od 50 kilograma kokaina. Umjesto na krstarenju Mediteranom, studenti i profesori Pomorskog fakulteta završili su na Odjelu sigurnosti Tivat gdje daju izjave. Policija sumnjiči jednog člana posade da je krijumčario drogu. 

C. GORA: DROGA NA BRODU Umjesto na krstarenju studenti završili na ispitivanju u policiji

Inače, školski brod Jadran izgrađen je u Njemačkoj za potrebe ratne mornarice Kraljevine Jugoslavije. Kako je pisao Express, brod je već desetljećima predmet spora između Crne Gore i Hrvatske jer brod je, fizički, u crnogorskim rukama, dok Hrvatska traži da se brod vrati u hrvatsko vlasništvo.

Jedno vrijeme se povlačila priča da će obje države moći koristiti brod, što bi bio ozbiljan presedan jer ratni brodovi su pravo obiteljsko blago neke države.

U razdoblju od svog nastanka do 1990. brod je bio u Hrvatskoj, u lukama od Dubrovnika, Divulja, Pule i Ratne luke Lora. Nakon razgradnje i rasapa federalne države i događanja tijekom 1991. i 1992., Hrvatskoj je pripalo 15,7 posto flote JRM, a Crnoj Gori 84,3 posto.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message