Obavijesti

News

Komentari 9

Na hodnji od Udbine do Knina 1. naraštaj novih vođa HV-a

Iz udbinske vojarne “Josip Jović” u nedjelju ujutro krenula je hodnja 59 pripadnika i djelatnika Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, koji će od Udbine do Knina proći kroz tri županije sveukupno 88 kilometara

VIDEO

Očekivano trajanje hodnje je 32 sata, a završetak je na Kninskoj tvrđavi u ponedjeljak, 28. listopada, gdje će se održati svečanost dodjele znački i diploma novim vođama Hrvatske vojske.

 “Krenuli smo zajedno, uspjet ćemo zajedno - nema odustajanja”, ove riječi zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” pukovnik Tomislav Kasumović  uputio je pripadnicima 1. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić” na početku njihove hodnje do Knina.

 Pripadnicima prvog naraštaja novih vođa Hrvatske vojske obratio se i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković.

Nova Gradiška: Obilježavanje 27. obljetnice osnutka 121. brigade

 “Ovom obukom na neki način ponovno budimo taj povijesni dio na koji smo izrazito ponosni. Stvaramo vođu koji ima karakter  i sve one osobine i kvalitete koje su imale vođe u Domovinskom ratu”, rekao  general Jurković.

 "Oni su i prije ove obuke bili odlični, a sada su izvrsni”, dodao je, naglasivši kako je riječ o izrazito zahtjevnoj i intenzivnoj zadaći.

 “U ovoj obuci naglasak je na vođama HV-a, da ih se postavi u određene stresne situacije i da ih se nauči donositi odluke koje će sutra spašavati i živote”, kazao je general Jurković.  Kada dođu u postrojbe svoje znanje i sve što su naučili novi vođe HV-a prenijet će vojnicima, dodao je.

Svi imaju jedan cilj – na Kninsku tvrđavu doći kao jedan

 Od udbinske vojarne do Kninske tvrđave sveukupno 59 polaznika obuke i djelatnika Središta prijeći će 88 kilometara, odnosno tri županije – Ličko-senjsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku kako bi, između ostalog, pokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma te podsjetili na sve one vrijednosti i znanja koje je Hrvatska vojska prikupila iz Domovinskog rata.

 Narednik Marijan Gregurević rekao je kako svi imaju jedan cilj – na Kninsku tvrđavu doći kao jedan, doći kao tim.

 “Jako smo ponosni što smo došli do ovog trenutka, do ove hodnje kao krune obuke i što ćemo se popeti na kninsku tvrđavu da svima, našoj Hrvatskoj pokažemo tko smo i kakvi smo. Puni smo samopouzdanja i željno iščekujemo kretanje”, rekao je narednik Gregurević.

 U Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini pripadnicima i djelatnicima Središta na početku hodnje, blagoslov je dao velečasni Josip Šimatović i vojni kapelan Središta za borbenu obuku Slunj don Milenko Majić koji je podsjetio na osobine koje moraju krasiti hrvatske vojnike: hrabrost, čast i bezrezervno služenje domovini.

 Završetak hodnje je na Kninskoj tvrđavi u ponedjeljak, gdje će se održati svečanost u povodu dodjele znački i diploma novim vođama HV-a, priopćeno je iz MORH-a.(ir)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a