Obavijesti

News

Komentari 17

Na ilegalnim priključcima za vodu zaradili su 6 mil. kuna

Na ilegalnim priključcima za vodu zaradili su 6 mil. kuna
1

Osumnjičene se tereti da su od ožujka 2008. do lipnja 2011. godine osmislili i uspostavili ilegalan sustav izvedbe i naplate novih priključaka na gradski vodovod

VIDEO

Usporedan posao u Holdingovoj podružnici Vodovod i odvodnja kojim su zaradili najmanje 6,38 milijuna kuna došao je na naplatu pa će petero zaposlenika uskoro izaći pred sud gdje će im se dokazivati zloupotreba položaja. Tereti ih se da su od ožujka 2008. do lipnja 2011. osmislili i uspostavili ilegalan sustav izvedbe i naplate novih priključaka na vodovod, a iako se za aferu zna od prošlog rujna, Županijsko državno odvjetništvo tek 13. srpnja podignulo je protiv njih optužnicu.

Riječ je o osobama koje su bile na nekom od položaja u lancu koji je zadužen za priključenje novih korisnika. Glavni u lancu bio je Miroslav Jarak (43), rukovoditelj službe održavanja i izgradnje, a posao je obavljao uz pomoć Vladimira Čopeca (56), šefa odjela radionica, Jaroslava Horkaša (59), kontrolora vodomjernih okana, Đorđa S. (58), referenta za tehničku pripremu Vodoopskrbe, i Marice S. P. (55), rukovoditeljice službe prodaje i naplate. U tom razdoblju priključili su 983 osobe i podijelili međusobno iznos od 6,38 milijuna kuna. Još su za oko dva milijuna kuna oštetili Grad kojem novi korisnici moraju uplatiti naknadu za svaki priključak koji prosječno stoji 12 tisuća kuna.

Direktor Vodovoda kazao je kako ne zna da su optužnice podignute pa nije želio komentirati što to znači za tvrtku i je li moguće da se tijekom postupka otkriju još neka imena. Rječitiji je bio Pero Kovačević, voditelj Holdingova tima za legalizaciju priključaka, koji je optužene i prijavio.

- To su iste osobe koje smo mi otkrili, ali je optužnica podignuta za razdoblje od 2008. do 2011., a mi smo otkrili da se isto radilo još od 2005. pa su osumnjičeni za utaju manje svote novca – kazao je Kovačević.

Dodaje da se već tri mjeseca provodi legalizacija priključaka te da su u tom razdoblju izdali 1275 ugovora, dok su posljednje dvije godine izdali samo 1200 ugovora, što je dokaz da su se građani ipak odlučili na zakonska rješenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa