Obavijesti

News

Komentari 16

Na istoj cesti bura okrenula tri šlepera, jedan zaobišao rampu

Na istoj cesti bura okrenula tri šlepera, jedan zaobišao rampu
1

Nakon dvojice kamiondžija koji su na sreću prošli bez ozljeda, na istoj cesti oko 18.45 sati  "pao " je još jedan Poljak (39) sa šleperom, kojeg je udar bure prevrnuo blizu skretanja za Vinjerac...

VIDEO

Udar bure uspio je odjednom prevrnuti dva šlepera koja su se našla na cesti između Posedarja i Maslenice! U srijedu oko 18.10 sati kamion s prikolicom kojeg je vozio vozač iz Albanije (31) i sličan tegljač njegovog kolege iz Poljske pali su pred "refulom" bure koja je zatvorila autocestu, ali i neke prilazne ceste, pobacala stabla i krovove koji se nisu dobro držali.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:45

Strahovita bura s orkanskim udarima pomela je sve što joj se našlo na putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon dvojice kamiondžija koji su na sreću prošli bez ozljeda, na istoj cesti oko 18.45 sati  "pao" je još jedan Poljak (39) sa šleperom, kojeg je udar bure prevrnuo blizu skretanja za Vinjerac. Tu su cestu nakon nesreće zatvorili za promet jer se isprva nije moglo proći zbog prevrnutog šlepera, a potom od 19.40  zatvorili su je i za sva vozila, rekli su nam u zadarskoj policiji.

Kažu da je bura bacala stabla po cesti, da je na Gaženičkoj cesti odnijela limenu tablu na gradilištu, da su stablo palo na vozilo,  da su letjele palete kraj trgovine u Posedarju, da je u Korlatu srušilo dizalicu na gradilištu, a u Gračacu diglo krovnu konstrukciju. U Miškovićima na Pagu okrenulo je kombi, a kako je do nesreće došlo, još ne znaju. Naime, strahoviti  vjetar i u četvrtak ne da živjeti na zadarskom području pa ni policajci ne mogu obavljati očevid. Sve je na čekanju.

Zna se jedino da će albanski vozač (26) koji je zaobišao znak zabrane prometovanja biti pod kriminalističkom obradom zbog izazivanja prometne nesreće. Albanac je sa šleperom jednostavno zaobišao rampu na D54 koja je priječila da se prometuje kod Zatona Obrovačkog. Vozač šlepera vozio je zabranjenom cestom do prvog značajnijeg udara bura. Onda je sa šleperom marke Volvo pao bočno na cestu oko 17.35., kao da se radi o igrački. On je prošao s lakšim ozljedama, a njegov kolega suvozač, također Albanac, teško je ozlijeđen. Pomoć im je pružena u bolnici. Utvrđeno je da vozač nije bio pijan.  

Oko 17.10 kod Kruševa se prevrnuo Poljak sa šleperom, prepriječivši time promet u oba smjera na cesti D27. Jedva su ga pomakli da se može prolaziti oko 18 sati, otvorivši promet cestom koja je na sebe preuzela promet preusmjeren sa zatvorene autoceste.  

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:10

Vatrogasci su imali pune ruke posla, a telefoni su im bili zatrpani pozivima, tim više jer je požar buknuo na brdu iznad Kruševa. Podno tog brda, naime, tekao je velik dio preusmjerenog prometa pa je puno odgovornih građana zvalo zadarske vatrogasce da im kaže da gori.  

- Planulo je u zaseocima Matići i Miljanići, a na intervenciji su bili DVD-i Jasenice, Žegar i Obrovac te vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe u Benkovcu.  Poslali smo i vozilo Državne interventne postrojbe iz Zadra, ali smo ga vratili jer je teren bio teško pristupačan pa se dežuralo na prilaznim putevima. Bilo je to ružno za vidjeti u noći, imali smo veliki broj dojava – kazao nam je Željko Šoša. predsjednik JVP Zadar.

Vatrogasci nam kažu da su imali intervencija sa zapaljenim dimnjacima jer bura povuče plamen iz peći visoko u dimnjak i stvori podtlak pa se zapali smola, ako dimnjak nije čist.  Imali su četiri takve intervencije te još nekoliko požara na otvorenom prostoru čije je gašenje otežavao jaki vjetar. Gorjelo je na Viru i u Briševu. Ispilali su nekoliko stabala koje su pale na prometnice kod Benkovca i Smilčića, a u nekim su intervencijama morali parkirati vatrogasno vozilo u zavjetrinu iza brda da ne bi i njih prevrnulo i da bi bili u mogućnosti pomoći ljudima izaći iz prevrnutih šlepera. Niz prevrnutih kamiona, započeo je kamion koji se prevrnuo u srijedu oko 14 sati na autocesti A1 kod vijadukta Božići, dok je još nisu zatvorili za sav promet. Udario je u zaštitnu ogradu autoceste, no vozač se na sreću, nije ozlijedio.

Autocesta A1 pod Velebitom još uvijek je zatvorena za sva vozila, a obilaznim cestama smiju voziti samo osobni automobili. Nitko još uvijek ne smije prometovati ni Jadranskom magistralom između Posedarja i starog Masleničkog mosta!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović