Obavijesti

News

Komentari 25

'Na kojim su drogama? Zagreb je najgora metropola po smeću'

'Na kojim su drogama? Zagreb je najgora metropola po smeću'
1

Današnji "Večernji list" objavio je da se Zagreb natječe za titulu Europske zelene prijestolnice, koju će pokušati izboriti 2022., za što će morati biti najbolji u 12 kategorija, od kojih je jedna, ni više ni manje, nego otpad

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević u četvrtak je oštro reagirao na najavu da će se Zagreb kandidirati za "Europsku zelenu prijestolnicu" upitavši "na kojim su drogama u Gradskoj upravi, jer kandidiraju najgoru europsku metropolu po postotku odvajanja otpada".  

Današnji "Večernji list" objavio je da se Zagreb natječe za titulu Europske zelene prijestolnice, koju će pokušati izboriti 2022., za što će morati biti najbolji u 12 kategorija, od kojih je jedna, ni više ni manje, nego otpad.

Tomislav Tomašević o projektu Manhattan: DORH je na potezu
Tomislav Tomašević o projektu Manhattan: DORH je na potezu

"Ja stvarno ne kužim na kojim drogama su u Gradskoj upravi?!? Kandidiraju današnji Zagreb za titulu 'Europske zelene prijestolnice'?!? Zagreb koji je najgora europska metropola po postotku odvajanja otpada? Zagreb koji stalno smanjuje urbane zelene površine, a na Medvednici je dozvolio potpunu šumsku kataklizmu? Zagreb u kojem 50 posto vode iscuri iz dotrajalih cijevi, a konstantno se grade nove ukrasne fontane dok se izvan funkcije stavljaju javne česme za pitku vodu?", napisao je Tomašević na svom Facebook profilu.

"Zagreb u kojem se predloženim izmjenama GUP-a ukida zabrana izgradnje novih javnih garaža u centru grada što će dovesti još automobila u centar i usporiti javni prijevoz dok sve europske metropole idu u suprotnom smjeru? Zagreb koji ima improvizirane biciklističke staze, a zadnju tramvajsku prugu je dobio prije oko 20 godina? Zagreb koji nije uveo ni O od Obnovljivih izvora energije, a prilagođava se na klimatske promjene tako da investitoru iz Dubaija za gradnju luksuznih stanova ustupa površinu Hipodroma koja je po važećim propisima predodređena za šatorsko naselje kad se dogodi klimatska katastrofa?", napisao je Tomašević.

'Prekoračio je svoje ovlasti!': Bandić šeicima daje srce grada
'Prekoračio je svoje ovlasti!': Bandić šeicima daje srce grada

Poručio je da s "ovom gradskom vlasti Zagreb nikad neće biti Europska zelena prijestolnica".

"Da parafraziram Bandića - veće šanse da postane 'europska' prijestolnica ima Dubai!", napisao je na Facebooku gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!).