Obavijesti

News

Komentari 49

Na korona virus testirano je 48 trudnica, a pet ih je pozitivno!

Na korona virus testirano je 48 trudnica, a pet ih je pozitivno!
1

Zaražene su i dvije bebe. Dosad najmlađa pacijentica koja je oboljela u RH je beba od tek dva i pol mjeseca u Karlovačkoj županiji. Beba je imala blage simptome bolesti...

VIDEO

U Hrvatskoj su dosad na novi korona virus testirane tri rodilje i 48 trudnica od kojih je njih pet pozitivno na ovu bolest, odgovorili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za Večernji List.

– Izvješća dosad opisana o ishodima trudnoća i načinu poroda u svijetu su relativno oskudna. Naš je dogovor da će se prvoj trudnici koja dođe kod nas učiniti carski rez jer, prema izvješćima iz svijeta, uglavnom su se trudnoće oboljelih žena dovršavale carskim rezom i ishod je bio dobar. Zasad nije dokazan prijenos putem posteljice na dijete niti prijenos majčinim mlijekom. Ima jedan znanstveni rad s devet trudnica gdje su uzimali uzorke plodne vode i posteljice te su svi nalazi bili negativni iz čega oni zaključuju da prijenosa nema. No, ponavljam, sve su to mali brojevi, a da bismo imali konkretniji stav, moramo imati puno veći broj ispitanica – objašnjava za Večernji List doc.dr.sc. Gordan Zlopaša iz Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zaražene su i dvije bebe. Dosad najmlađa pacijentica koja je oboljela u RH je beba od tek dva i pol mjeseca u Karlovačkoj županiji. Beba je imala blage simptome bolesti i nakon kratkog boravka u bolnici otpuštena je kući. 

- Najmlađe je dijete od dva i pol mjeseca koje je zbog dobrog stanja otpušteno doma, nema nikakvog specifičnog liječenja već se samo prati stanje. Dijete nema temperature, ima blage respiratorne simptome i dobro je - kazao je infektolog, dr. Luka Jerković.

Nema simptoma: Beba s koronom ima tek četiri mjeseca
Nema simptoma: Beba s koronom ima tek četiri mjeseca

Zaražena je i beba od četiri mjeseca u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

- Koronom je zaraženo i dijete od četiri mjeseca. Ono se zarazilo od majke. I majka i dijete su dobro. Nemaju simptoma. Pratimo ih - rekao je Krunoslav Capak. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca