News

Komentari 79

Ostojić se družio sa zaraženim SDP-ovcem, ide u samoizolaciju

Ostojić se družio sa zaraženim SDP-ovcem, ide u samoizolaciju

Predsjednik SDP-a Donja Dubrava Adriano Friganović inače zaposlen u KBC Zagreb pozitivan je na koronu. Prije nego je saznao da je pozitivan družio se s kolegama. Rajko Ostojić u kontaktu je s epidemiolozima

Predsjednik SDP-a Donja Dubrava i glavni tehničar Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Zagreb za Adriano Friganović, pozitivan je na korona virus. 

Od utorka kad se saznalo za njegov pozitivni test na Odjelu za intenzivno liječenje Klinike za kardiokirurgiju krenuli su opsežni epidemiološki izvidi i testiranje svih koji su s njim mogli biti u kontaktu, potvrđeno je za Jutarnji list. 

Obzirom da se zadnjih dana družio i sa Rajkom Ostojićem, doznajemo da će Ostojić u samoizolaciju dok ne dobije nalaze testova. Restart koalicija za danas u 15 sati sazvala je izvanrednu konferenciju u sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu, a na njoj bi među ostalima o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji trebao govoriti upravo Ostojić. Tiskovna konferencija će se održati, ali bez Ostojića.  

POGLEDAJTE VIDEO Nagli porast korone u Hrvatskoj

U bolničkim krugovima priča se kako je Friganović navodno zatajio neke svoje kontakte koje je imao tijekom nekoliko dana prije pozitivnog testa, odnosno da je bio na druženju sa svojim kolegama tijekom obilježavanja Dana antifašizma, među kojima su bili i neki koji također rade na KBC-u. Tko je sve od njegovih kontakata obuhvaćen epidemiološkim nadzorom osim zaposlenika bolnice za sad nije poznato.

Friganović je dan prije nego što je doznao da je pozitivan sudjelovao na obilježavanju Dana antifašističke borbe sa brojnim SDP-ovcima u Sesvetama, gdje su polagali vijence na spomenik sesvetskim antifašistima i poginulim Sesvećanima u Domovinskom ratu.

S njim u društvu, kako se može vidjeti s fotografije SDP-a, bio je i potpredsjednik stranke, te prvi na listi SDP-a u 2. izbornoj jedinici Rajko Ostojić te kandidati Restart koalicije kao i kandidati Restart koalicije; Domagoj Prica, predsjednik SDP-a Gornja Dubrava, Ines Kovačević, predsjednica SDP-a Brckovljani, Dragica Trumbetaš, predsjednica HSU-a Sesvete, te predsjednik SDP-a Sesvete Draženko Pandek.

Doznajemo kako je Rajko Ostojić zbog novonastale situacije u kontaktu e epidemiolozima, a kada smo ga ranije zvali nije znao da je njegov stranački kolega pozitivan na virus. Kazao je da će provjeriti, ali nakon toga više nije odgovarao na pozive.

Najčitaniji članci