Obavijesti

News

Komentari 426

Misterij u Splitu: Meksikanku su pronašli ubijenu i zakopanu

Misterij u Splitu: Meksikanku su pronašli ubijenu i zakopanu
10

Tijelo je bilo zakopano na dubini od pola metra u mjestu Pod Kosom, oko 300 metara od vrha Marjana, u blizini bunkera zaostalih iz Drugog svjetskog rata

VIDEO

Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo (31) pronađena je u subotu prije podneva mrtva na Marjanu, te se intenzivno traga za njezinim ubojicom.  Tijelo nesretne djevojke bilo je zakopano na oko pola metra dubine na predjelu Pod Kosom, 300-ak metara od vrha Marjana i u blizini bunkera zaostalih iz 2. svjetskog rata. Pronađeno je na mjestu koje je već pretraživano u nekoliko navrata, a četvrtog dana pretrage tijelo je otkriveno jer su psi tragači GSS-a na jednom dijelu postali pomalo uznemireni. 

No, kako se sa sigurnošću nije moglo utvrditi da je tu tijelo, GSS-ovci su počeli pažljivo raskopavati slojeve zemlje i pronašli truplo. Doznajemo da je ubojica vrlo pomno zakamuflirao mjesto zločina. Pažljivo je nanio zemlju, suho granje i raslinje. U blizini su čak sjedili i odmarali se tragači tijekom prijašnjih dana potrage. 

- Nakon velikih napora GSS-a možemo reći da smo svoj posao napravili u svakom segmentu.  U potrazi je i danas sudjelovalo preko 100 pripadnika HGSS-a i policije, uključujući i 7 potražnih pasa iz HGSS stanice Šibenik i Gospić. Počinjali smo u 4 ujutro, a završavali u ponoć. Zadaća je bila vrlo složena jer se tijelo nalazilo zakopano u zemlju i dobro kamuflirano nije bilo nikakvih mirisa a posebno ne intenzivnih kao što su neki izvijestili. Provjeravane su iste lokacije po više puta, a potraga je proširena i na šire područje, sjeverno i južno od vršnog grebena Marjana. Tijekom potrage HGSS je prekopao mnoga sumnjiva mjesta na Marjanu, pronađeni su svi inkriminirani predmeti u svezi nestale osobe, ali i mnoštvo drugih, te grobovi  životinja - kazao je premoreni Vinko Prizmić, čelnik HGSS-a nakon što je dovršena potraga na Marjanu. 

Policija je potvrdila da se radi o nasilnoj smrti, no, nisu željeli otkriti kakve su ozljede. Djevojka je navodno izmasakrirana. Očevid je u tijeku, a tek treba i službeno potvrditi identitet pronađene djevojke. 

- Pozivamo turiste radi identifikacije osoba koje su bile u njezinom okruženju 22. kolovoza od 16 sati nadalje. Predmeti pronađeni prilikom pretrage terena upućuju da se zasigurno radi o nasilnoj smrti. Nema uhićenih osoba, obavljaju se obavijesni razgovori s više osoba koje bi mogle dati informacije za istragu, normalno je i da razgovaramo s bratom, on je osoba koja može dati najkorisnije  podatke. Želimo da mjesto pronalaska tijela ostane tajno kako se ne bi kontaminiralo. Pronađeno je jako puno predmeta na Marjanu, provjeravamo pripadaju li neki od njih nestaloj djevojci -  rekao je Ante Matković, načelnik sektora policije PU splitsko-dalmatinske. 

Dan prije pronalaska tijela, nedaleko od mjesta gdje je bilo zakopano,  pronađena je naprtnjača, a među stvarima u njoj fotoaparat i okrvavljeni rasklopni nož. Nije potvrđeno radi li se o Seleninoj krvi. Njezin brat Emanuel Graciano Mecedo, s kojim je putovala zadnja tri mjeseca po Europi, nakon što je prespavao noć u hostelu u središtu Splita, u subotu je ponovo završio na razgovorima u policiji. Navodno su odbačene sumnje protiv njega, te će morati identificirati pronađeno tijelo. 

Istražiteljima je bilo sumnjivo jer je rekao da se od sestre tijekom šetnje na Marjanu rastao u srijedu oko 16.30 sati na prvoj vidilici na Marjanu, a na fotoaparatu bila je zajednička snimka zabilježena iza 17 sati. Brat je nestanak prijavio u 22.30 sati. Za njom je tragalo stotinjak pripadnika GSS-a, policije i postrojba Specijalne policije BATT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 426
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu